Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • XXL povrće
  • 11.09.2020. 15:00

Mladić u svom vrtu uzgaja divovsko povrće koje ruši svjetske rekorde

Vrtlar iz Njemačke postavio je svjetski rekord s najvećom globalnom raznolikošću XXL povrća, a uzgaja divovske repe, luk, mrkvu, tikvice, rajčice i rotkvice.

Foto: Facebook/Patrick Teichmann
  • 513
  • 157
  • 0

Mladi vrtlar iz Poessnecka u Njemačkoj postavio je svjetski rekord s najvećom globalnom raznolikošću divovskog povrća u svom vrtu, piše bild.de.

Patrick Teichmann se na svom Facebook profilu pohvalio da je postavio rekord nakon berbe 33 različite vrste povrća među kojima su goleme repe, luk, rajčica, mrkva, tikvice i rotkvice i to u vlastitom vrtu.

Pobjednik ne skriva sreću i ponos

"Svjetski rekord najveća je stvar koja se može dogoditi uzgajivaču divovskog povrća", napisao je presretni Teichmann. "To ću uvijek cijeniti", dodao je.

Uspjeh ovog 28-godišnjaka potvrdio je i Olaf Kuchenbecker, glavni sudac Njemačkog instituta za rekorde (Rekord-Institut für Deutschland) dodijelivši mu priznanje kojim se ovaj vrtlar pohvalio na Facebooku.

Osobe koje su se natjecale morale su uzgojiti najmanje 30 različitih vrsta divovskog povrća kako bi se kvalificirale, a Teichmann ih je uspio uzgojiti 33 i to nakon što mu je ledeno proljeće uništilo dio prinosa.

Otkrio je i neke tajne uzgoja poput njege biljaka dječjim puderom, šumećih tableta magnezija rastopljenih u vodi za zalijevanje, pokrivanje tikvi hladnim ručnikom za vrijeme vrućina i slično.

Što savjetuje Guinnessov rekorder u uzgoju najviše rajčice?

Podsjećamo, nedavno smo pisali i što savjetuje Charles Wilber, Guinnessov rekorder u uzgoju najviše rajčice, čija je biljka narasla preko 8 i pol metara i urodila s gotovo 200 kg plodova.


Tagovi

Patrick Teichmann XXL povrće Divovsko povrće Priznanje Vrtlarstvo Rekord


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.