Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadruga Plodovi zemlje
  • 31.08.2018. 09:30

Od krumpira napravili robnu marku: Sav urod "Ljubuškog Ranog" uspješno prodali!

Zadruga "Plodovi zemlje" prodala je sav krumpir koji je posadila. Potražnja za njihovim krumpirom je zaista velika, a iduće godine ga planiraju plasirati izvan tržišta BIH.

Foto: Facebook/Ljubuški Rani
  • 1.804
  • 199
  • 0

Poljoprivreda zadruga "Plodovi zemlje" prodala je sav krumpir koji su posadili ove godine.

"Ovogodišnjom sezonom smo jako zadovoljni. Urod je iznosio cca 6.000 tona, sve je prodano, cijena je zadovoljavajuća", rekao je Ivan Primorac iz zadruge "Plodovi zemlje" iz Ljubuškog.

Brendiranje uspjelo

Ova Zadruga je svoj krumpir najprije brendirala, a kasnije i prodavala u pomno osmišljenim gajbama. Na taj način krumpir je izdvojen iz mase ranog krumpira nepoznatog porijekla poslaganog u hrpama u supermarketima.

"Brendiranje je dalo jako dobro rezultate, kupci su zadovoljni i bila je velika potražnja za "Ljubuškim ranim" krumpirom. To je potvrda pravog puta kojim treba ići BiH poljoprivreda", rekao je Primorac.

Ljubuški rani krumpir je ove godine završio na trpezama u BIH, a sljedeće godine Zadruga ga planira prodavati izvan BiH.

"Zadruga je ove godine samostalno plasirala određenu količinu krumpira na BiH tržište, a od sljedeće godine planiramo samostalno plasirati krumpir i van granica BiH”, rekao je Primorac.

dv
Sljedeće godine planiraju krumpir prodavati van granica BiH

Jedinstven položaj daje specifičan okus plodovima

Poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje" iz Ljubuškog osnovana je 2011. godine i trenutno broji 187 udruženih poljoprivrednih proizvođača. Pored krumpira čiji je plod prvi na trpezama širom Bosne i Hercegovine, proizvode još i paradajz, mladi luk, bijeli luk, kupus i lubenicu.

Jedinstveni geografski položaj i klimatski uvjeti daju specifičan okus svim proizvodima pa su za krumpir Ljubuški Rani osigurali i certifikat o zaštiti oznake geografskog porijekla.

Da bi sve svoje proizvode mogli plasirati na lokalno, regionalno i svjetsko tržište, svi su članovi, preko zadruge, uredno zavedeni u fitosanitarni registar.


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krumpir Ljubuški Proizvodnja Plodovi zemlje Ljubuški Rani Zadruga


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.