Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Dragan Katić
  • 04.08.2017. 12:00

Proizveli 500 tona lubenice, očekuju i 100 tona kupusa

OPG Dragana Katića obrađuje 12 hektara površine u Biskupiji nedaleko Knina, a osim što uzgaja povrtlarske kulture - lubenice i kupusnjače, gospodarstvo proizvodi i vlastiti sadni materijal.

  • 4.381
  • 692
  • 0

Knin, ali i cijela Šibensko-kninska županija spremni su za doček gostiju. I ove godine tisuće građana iz cijele zemlje doći će na proslavu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, a zašto usput ne kušati i neke od proizvoda naših vrijednih proizvođača?

Jedan od njih je Dragan Katić čiji OPG obrađuje 12 hektara površine u Biskupiji, a osim što uzgaja povrtlarske kulture - lubenice i kupusnjače, gospodarstvo proizvodi i vlastiti sadni materijal uz primjenu suvremene mehanizacije za sjetvu i kalamljenje sadnog materijala u plastenicima koji se prostiru na oko 300 metara kvadratnih.

OPG Dragana Katića ovih je dana obišao i župan Goran Pauk u pratnji zamjenice Anje Šimprage, v.d. pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnje Marasović i načelnika Općine Biskupija Milana Đurđevića.

Sav prihod ostvaruju od poljoprivrede

Obiteljsko gospodarstvo, navodi se na stranici Županije, ove će godine isporučiti lokalnim trgovačkim centrima Djelu i Tommyju oko 500 tona lubenice izuzetne kvalitete, a za jesensku proizvodnju očekuju prinos oko 100 tona kupusa. Sav prihod ostvaruju isključivo od poljoprivrede, a ove godine odobrena su im sredstava za kupnju pumpe za navodnjavanje. Na svom gospodarstvu organiziraju i stručne posjete učenika i studenata kako bih vidjeli proces proizvodnje i upoznali se sa suvremenom mehanizacijom (robotika za sadnju, kalemljenje), te obišli suvremeno opremljeni staklenik.

U obilasku polja sa nasadima kasnih sorti lubenica, župan Pauk susreo se i s mladim poduzetnikom Robertom Konfortom koji je upoznao župana sa problemima poljoprivrednika. Robert u zatvorenom prostoru proizvodi rajčicu, krastavce i papriku, te na poljima ječam i kukuruz šećerac a svoje proizvode prodaje na šibenskoj tržnici.

Izvor i foto: sibensko-kninska-zupanija.hr


Tagovi

Šibensko-kninska županija OPG Dragan Katić Goran Pauk Lubenice Kupusnjače Knin Biskupija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]