Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 26.05.2020. 16:00

Syngenta ogledni centar "Tomato Vision" sa modernom tehnologijom i novim hibridima

Novi dizajn staklenika obezbediće brže upoznavanje novih sorti paradajza visokog kvaliteta, dok će Syngenta ovom investicijom ojačati svoje pozicije na dinamičnom tržištu. Virtuelno otvaranje oglednog centra "Tomato Vision", omogućiće posetiocima širom sveta prisustvo na daljinu.

Foto: Syngenta
  • 828
  • 40
  • 0

Kompanija Syngenta otvorila je ogledni centar za istraživanje i razvoj pod nazivom "Tomato Vision" u Maslandu, u Holandiji. Ovaj objekat osmišljen je tako da promeni način gajenja paradajza, ali i da ispuni zahteve tržišta u budućnosti. Takođe, to je i platforma za povezivanje sa kupcima kako bi se njihove potrebe najbolje definisale.

"Ciljevi Tomato Vision-a su da unapredi, ispiriše i poveže i to razgovorom, jer to je ono što želimo da postignemo ovim projektom. Svi učesnici u ovom oglednom centru su negde u svetu i imaju svoju ulogu. Zato hajde da razgovaramo jedni sa drugima", rekla je marketing menadžer Mari Legarndre na otvaranju ovog jedinstvenog virtuelnog događaja.

Budućnost uzgoja paradajza

Ovaj centar predstavlja staklenik izgrađen prema standardima visoke tehnologije i prostire se na 14.000 m2. Dizajniran je tako da simulira stvarne uslove uzgajanja uključujući i odeljke sa različitim načinom osvetljenja i kontrolom klime. Obuhvata 800 jedinstvenih, novih hibrida uzgajanih kombinacijom tradicionalnih i modernih metoda, a koji su testirani i odabrani tako da ispune zahteve tržišta.

Površina od 1.500 m2 otvorena je za posetioce kojima se na uvid pružaju predstojeće aktivnosti kao i dublje razumevanje celokupnog projekta Syngenta staklenika. 

"Od 120 sorti selektovali smo 20 različitih veličina i boja. Zasadili smo ih oko Božića (katoličkog) i sazreo je već sredinom marta. Takođe, specijalnom aplikacijom i 'naočarima' možemo svakodnevno da komuniciramo sa potrošačima", rekao je Artur van Marevijk zadužen za uzgoj u ovom stakleniku.

Centar predstavlja staklenik koji se prostire na 14.000 m2  ​​​​​​(foto: Syngenta)

Higijena i biološki uslovi su uvek predstavljali izazov u staklenicima, ali trenutna situacija je takva da dodatno otežava sve vrste susreta. Koristeći alate digitalne komunikacije želimo da ostvarimo interakciju sa našim posetiocima i omogućimo im vredno iskustvo Tomato Vision-a čineći tako ovaj centar zaista svetskim resursom.

Syngenta proizvodni program paradajza je veoma raznolik. Nudi sorte koje su efektne u različitim segmentima za staklenike sa aktivnim i pasivnim mehanizmima. Jedna od uzgajivača Hajang Duo kaže da se radilo na postizanju adekvatnih uslova kako bi se postigli dobri prinosi, koji su upravo u ovom stakleniku ostvareni.

Tomato Vision poziva posetioce da isprate impresivni put koji vodi od koncepta sorti do ukusnog paradajza na meniju čineći tako program uzgoja razumljivijim što će omogućiti uzgajivačima i partnerima da razmenjuju znanja, ideje i očekivanja. Ovo će uticati na buduće uzgajanje paradajza podstičući saradnju među partnerima i unaprediti posao za sve.

"Ovo je prostor u kome mi možemo da saslušamo potrebe i ideje potrošača i budemo njima inspirisani", zaključila je Kris Goen iz kompanije Syngenta.

Tomato Vision do radnog stola

Pandemija virusa COVID-19 nedavno je istakla koliko je digitalna komunikacija prevazišla sva fizička ograničenja tako da je Tomato Vision onlajn svečano otvaranje, a tu priliku imao je regionalni direktor Syngente Arend Šot.

"Ovo divno postignuće dospeće do naših kupaca i poslovnih saradnika širom sveta. Naravno, želeli bismo da i uživo dočekamo naše posetioce što je pre moguće, ali za sada možemo da donesemo Tomato Vision na vaše radne stolove gde god se oni nalazili", zaključio je Kagman.

U video-prilogu pogledajte kako staklenik izgleda:

 


Povezana biljna vrsta

Paradajz

Paradajz

Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Paradajz je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Gaji se u plastenicima, staklenicima i na polju. Deli se na srednje rane i kasne. Ima dobro razvijen vretenast koren s... Više [+]

Tagovi

Syngenta Tomato Vision Paradajz Svečano otvaranje Holandija Arend Šot Rud Kagman


Autorka

Mina Erić

Više [+]

Mina je diplomirani filolog, zaljubljenik u novinarstvo, prirodu i zelenu boju. Životni moto: "All you need is faith, trust and a little bit of pixie dust"


Partner

Syngenta Agro d.o.o

Omladinskih brigada 88b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381(0) 11 3129982, e-mail: agro.email-srbija@syngenta.com web: https://www.syngenta.rs/