Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 04.09.2021. 13:30

U srpnju zabilježene više cijene paprika i rajčica, a niže krumpira

Izvješće o cijenama voća i povrća na veletržnicama i žutih banana u srpnju ove godine, objavio je Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi.

Foto: Depositphotos/ voronin-76
  • 186
  • 40
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi objavio je izvješće o cijenama voća i povrća na veletržnicama i žutih banana u srpnju ove godine.

Prema njihovim podacima, niže cijene kod voća zabilježile su jabuke sorte Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith i Fuji, kruške, grožđe stolno crno i bijelo, dinja, naranča i limun.

S druge strane, više cijene bile su kod kivija, breskvi, marelica, trešanja, višanja, nektarina, lubenica, grejpa, jagoda, banana i šljiva.

Što se tiče povrća, niže su cijene imali krastavci kornišoni, crveni luk, češnjak, zelena salata puterica, grah bijeli, krumpir, mladi krumpir, šampinjoni i rotkvica, dok su rajčica, paprika, patlidžan, salatni krastavac, mladi luk, kupus, kelj, mrkva, zelena salata kristalka, cvjetača, mahune, grah šareni, crveni radić, blitva, špinat i peršin imali nešto više cijene.

Vezano za žute banane, one iz Ekvadora na reprezentativnom su tržištu Hrvatske u srpnju ove godine u odnosu na istim mjesec prošle imale veleprodajnu cijenu nižu 2,69 posto dok je u odnosu na prethodni mjesec cijena bila niža 4,36 posto.

Banane iz Kolumbije u srpnju su bile niže 12,24 posto u odnosu na isti mjesec lani i 19,27 u usporedbi s lipnjem ove godine.  

 


Tagovi

TISUP Cijene voća Cijene povrća Žute banane


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić