Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 14.03.2017. 12:00

Zaštitite presadnice od polijeganja i venuća

Gljivice iz roda Pythium mogu nanijeti velike štete u rasadničarskoj proizvodnji. Štete koje izazivaju su veće u zatvorenom prostoru gdje su mikroklimatski uvjeti idealni za njihov razvoj.

  • 3.524
  • 211
  • 0

Gljivice iz roda Pythium mogu nanijeti velike štete u rasadničarskoj proizvodnji i dovesti u pitanje ekonomsku dobit. Raširene su svuda po svijetu, stalni su stanovnik tla i ima ih preko 100 vrsta.

Štete koje izazivaju su veće u zatvorenom prostoru gdje su mikroklimatski uvjeti idealni za njihov razvoj. Češće napadaju presadnice i mlade biljke, dok su starije biljke otpornije.

Vrste roda Phytium napadaju ukrasno bilje, rajčicu, krastavce, lubenicu, salatu, špinat, kupusnjače i druge kulturne biljke. Tvrtka Syngenta preporuča pripravak Fonganil Gold čuva vaše biljke i osigurava odličan start u najosjetljivijoj fazi nicanja sjemena i ukorjenjivanja mladih biljaka.

Simptomi su venuće i propadanje

Fonganil Gold je sistemični fungicid za suzbijanje bolesti koje uzrokuju Pythium i Phytophthora vrste. Karakteristični simptomi bolesti su venuće i propadanje biljaka. Suzbijaju se primarno u preventivi.

Vrste roda Phytium napadaju ukrasno bilje, rajčicu, krastavce, lubenicu, salatu, špinat, kupusnjače i druge kulturne biljke.

Fungicid Fonganil Gold preporučuje se za zaljevanje direktno u zonu korijena ili prskanjem supstrata (tla) uz inkorporaciju. Biljka ga usvaja korijenom i transportira kroz ksilem sve do vrha biljke. Učinkovito djeluje još 14-30 dana nakon tretiranja.

Primijenjuje se na povrtnim kulturama (paprika, salata, mrkva, brokula, dinja i lubenica), na duhanu, voćkama (jabuka, agrumi, kiwi, jagoda), cvijeću i ukrasnom bilju, crnogoričnom i bjelogoričnom drveću i travnjacima.

Kako dozirati fungicid Fonganil Gold?

Najjednostavnija je primjena u sustav kap po kap koji se koristi za navodnjavanje. Na taj način primijenjujemo ga u dozi 1,0-2,0 l/ha. Osim toga može se koristiti prskanjem tla i inkorporacijom u plitki sloj.

Namakanje presadnica povrća je također raširen način aplikacije kod kojeg je bitno izračunati koncentraciju otopine za potapanje. Orijentacijska doza fungicida Fonganil Gold za ovakav način primjene je 20-25 ml/100 lit vode. Namakanje traje kratko svega nekoliko sekundi ovisno o supstratu. Detaljnije o primjeni fungicida Fonganil Gold pročitajte na uputstvu proizvoda, a za sve nejasnoće i pitanja kontaktirajte Syngentine terenske stručnjake.

Za više informacija o zaštiti biljaka, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Fonganil Gold Gljivice Polijeganje Povrće Presadnice Venuće


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P