Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi zemlje
  • 27.03.2018. 09:00

Brendirani ljubuški rani krumpir će prodavati u supermarketima

Oko 6.000 t ljubuškog ranog krumpira bit će pakirano u unikatne gajbice. Rani krumpir će se prodavati u supermarketima širom BiH.

Foto: Poljoprivredna zadruga Plodovi zemlje
  • 1.125
  • 165
  • 0

"Nadamo se i ove godine uspješnoj sezoni te pretpostavljamo da ćemo pobrati oko 6.000 t ljubuškog ranog krumpira", rekao je za Agroklub.ba Dubravko Vukojević direktor poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje".

Rani krumpir se već dugi niz godina sadi u selima oko Ljubuškog. "Veoma je kvalitetan proizvod - crvena zemlja, topla klima i ručna obrada doprinose finoći okusa", objašnjava Vukojević.

Brendiranje proizvoda

Obzirom na njegovo veoma rano prispijeće, Vukojević kaže kako je konkurentan na lokalnom tržištu jer  među prvima može biti na bosanskohercegovačkim trpezama. Stoga ne čudi potez udruge da brendiraju krumpir po kojemu je poznat ovaj kraj.

"Ovaj visokovrijedni proizvod želimo učiniti dostupnim kupcima u Bosni i Hercegovini, odvojiti ga od mase ranog krumpira nepoznatog porijekla poslaganog u hrpama u supermarketima i učiniti ga prepoznatljivim našim kupcima. Stoga smo se odlučili brendirati ga te upakirati u novo ruho, unikatne gajbice", rekao je Vukojević.

Prodaja u supermarketima

Osim što su odlučili brendirati krumpir, planiraju krumpir prodavati u supermarketima.

Krumpir će biti upakiran u unikatne gajbice

"U pregovorima smo s najvećim supermarketima u BiH gdje će, nadamo se, naši kupci po prvi put imati priliku već početkom svibnja kupiti pravi Ljubuški rani u bijelim brendiranim gajbicama. Promociju pakiranja i brenda planiramo uraditi u svibnju, najvjerojatnije 17. svibnja, na trgu u Ljubuškom", rekao je Vukojević.

Poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje"

Poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje" iz Ljubuškog osnovana je 2011. godine i trenutno broji 187 udruženih poljoprivrednih proizvođača. Pored krumpira čiji je plod prvi na trpezama širom Bosne i Hercegovine, proizvode još i paradajz, mladi luk, bijeli luk, kupus i lubenicu.

Jedinstveni geografski položaj i klimatski uvjeti daju specifičan okus svim  proizvodima pa su za Ljubuški rani osigurali i certifikat o zaštiti oznake geografskog porijekla.

 Da bi sve svoje proizvode mogli plasirati na lokalno, regionalno i svjetsko tržište, svi su članovi, preko zadruge, uredno zavedeni u fitosanitarni registar.    


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krumpir Rani krumpir Ljubuški Plodovi zemlje Zadruga


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P