Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ljutko
  • 24.12.2018. 10:00

"Ljutko" proizvodi nastali s balkona, a sada planiraju otvoriti prvu "ljutu" prodavnicu u BiH!

Ljuti sosevi, ljuti kikiriki, pikantni sir, belaj ajvar, samo su neki od proizvoda porodice Ratajc. Proizvode vlastiti rasad, a razvili su i prepoznatljiv dizajn.

Foto: Bigstockphoto/TanyaKim, farmabih.ba
  • 794
  • 93
  • 0

Porodica Ratajc stoji iza zanimljivih proizvoda i koncepta naziva "Ljutko", a kažu da je sve krenulo 'sa balkona', praveći marinade i sosove za svoje društvo. Svoje proizvode predstavili su na Sarajevo Holiday Marketu

"Od 53 sadnice na balkonu, danas imamo uzgoj na više lokacija. Ljuti sosevi, ljuti kikiriki, pikantni sir, belaj ajvar, polako širimo našu ponudu. Ponosni smo na činjenicu da smo zaokružili proces od proizvodnje do prodaje, planiramo otvaranje prve "ljute" prodavnice u Bosni i Hercegovini, a moguće je i proširenje ponude koju već imamo u DM marketima", pojašnjava Dinko Ratajc.

Planiraju razvoj novih proizvoda

"Moramo širiti zaliha, moramo podići kapacitete kuhanja, te sami zahtjevi tržišta vas ohrabruju da jačate i rastete. Imamo nekoliko dogovora i o saradnji na razvoju novih proizvoda. Na Sarajevo Holiday Marketu smo predstavili svoje proizvode u saradnji sa USAID/Sweden FARMA II projektom. Važno je raditi na promociji, kako bismo postigli trajnu prepoznatljivost naših proizvoda", dodaje Ratajc.

Proizvode vlastiti rasad, a razvili su i prepoznatljiv dizajn. Imaju preko 50 različitih sorti paprike, od čega su dvije trećine ljuće, a jedna trećina blaže. Našli su prostor na tržištu i polako grade mrežu kupaca. Uvjereni su da je "Ljutko" brend kojem će se ljudi vraćati.


Povezana biljna vrsta

Paprika

Paprika

Engleski naziv: Sweet pepper | Latinski naziv: Capsicum annuum L.

Paprika je cijenjena zbog visokog sadržaja vitamina (posebno C), zatim šećera, bjelančevina, mineralnih soli i dr. Koristi se tokom cijele godine, u svježem stanju, i u prerađenom... Više [+]

Tagovi

Ljutko Paprika Ratajc Sarajevo Holiday Market


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.