Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija Vajda
  • 12.11.2018. 12:30

Alen Kajmović na čelu čakovečke Mesne industrije Vajda

Iznimno sam zadovoljan stanjem u kojemu preuzimam vođenje Vajde. Tvrtka posluje stabilno s rastućim prihodom. Nastavljamo i s projektom širenja suradnje s domaćim uzgajivačima svinja, rekao je novi predsjednik Uprave.

Foto: Media val
  • 458
  • 48
  • 0

Alen Kajmović novi je predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda. Odluka o njegovu imenovanju, navodi se u priopćenju, usvojena je na sjednici Nadzornog odbora 23. listopada, a na snagu je stupila 1. studenog, istovremeno s Odlukom o razrješenju Vladimira Mesarića koji nakon dva desetljeća vođenja Vajde odlazi u mirovinu.

"Funkciju predsjednika Uprave Vajde smatram novim poslovnim, ali i osobnim izazovom. Ovim putem zahvaljujem svom prethodniku Vladimiru Mesariću, koji je tvrtku vodio punih 20 godina i omogućio ne samo njezin opstanak, već i razvoj, unatoč svim vanjskim okolnostima, gospodarskoj situaciji i stanju u hrvatskoj poljoprivredi. Zahvaljujući njemu Vajda je danas uspješna i perspektivna tvrtka, kvalitetan partner i poželjan poslodavac“, izjavio je Kajmović koji na čelnu poziciju čakovečke Vajde dolazi s mjesta člana Uprave društva, a prethodno je bio na dužnosti voditelja za investicije i razvoj.

Predvodnik revitalizacije svinjogojstva u Međimurju i Slavoniji

Prije dolaska u Vajdu profesionalno je iskustvo stjecao na različitim menadžerskim i upravljačkim pozicijama. U Vajdu je stigao s pozicije izvršnog direktora Marine i Servisnog centra Trogir, a niz godina obnašao je i dužnosti u javnom sektoru. 

"Iznimno sam zadovoljan stanjem u kojemu preuzimam vođenje Vajde. Tvrtka posluje stabilno s rastućim prihodom. Na kraju ove godine očekujemo prihod od oko 350 milijuna kuna, što je gotovo 30 posto više u odnosu na 2017. godinu. I ostali financijski pokazatelji, kao što je prosječna neto plaća na razini tvrtke koja u ovom trenutku premašuje 6.000 kuna, u stalnom su rastu. Predstoji nam dovršiti realizaciju 50 milijuna kuna vrijedne investicije dogradnje, rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog pogona, koja je u finalnoj fazi. Nastavljamo i s projektom širenja suradnje s domaćim uzgajivačima svinja. Iz toga je jasno da su planovi ambiciozni.

U okviru Grupe Pivac Vajda će zadržati svoju ulogu i ostati najvažniji nositelj kvalitete svježeg svinjskog i junećeg mesa. Uz jačanje sustava kooperacije predvodnik smo revitalizacije svinjogojstva u Međimurju i Slavoniji čime dajemo velik doprinos daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske“, zaključuje Kajmović, najavljujući za sljedeću godinu nastavak pozitivnih trendova i daljnji rast pokazatelja uspješnosti poslovanja čakovečke mesno-prerađivačke tvrtke.

Tvrtka osnovana još 1912. godine 

Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec osnovana je 1912. godine, nakon što je obitelj Vajda iz Letenja pokrenula poslovanje vezano pretežno uz plasiranje jaja, mesa peradi i divljači najprije na austrijsko tržište, a potom i diljem čitave Europe. Nakon što je uspješno opstala na tržištu unatoč svjetskim ratovima i velikoj svjetskoj ekonomskoj krizi, 1964. godine postala je i do danas ostala isključivo mesna industrija. Asortiman Vajde zasniva se na trajnim i polutrajnim suhomesnatim proizvodima, kobasicama, salamama i drugim mesnim proizvodima, a osobito su poznati po tradicionalnim proizvodima karakterističnima za međimurski kraj – mesu 'z tiblice, međimurskim cvirkima, namazu od čvaraka i slaninama.

U listopadu 2015. godine Vajda postaje dijelom Grupe Pivac te se tako pridružuje PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Braća Pivac, jednoj od najrespektabilnijih i najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe. Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, u proizvodnji u okviru Grupe Pivac primjenjuje se sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001. 


Tagovi

Mesna industrija Vajda Alen Kajmović Predsjednik Uprave Grupa Pivac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]