Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meggle Hrvatska
  • 24.08.2020. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Belje će kupiti Meggle, a vukovarska Bella Vita graditi još jednu mljekaru pored Osijeka?

Pored restrukturiranja poslovanja, u Meggle Hrvatska traju i pregovori oko kupnje ove mljekare. Nekoliko je tvrtki u igri, ali se čini kako je Belje plus d.o.o. najizgledniji kupac.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.553
  • 304
  • 0

Više je zainteresiranih, potencijalnih kupaca osječke mljekare Meggle Hrvatska koja je trenutno u fazi restrukturiranja poslovanja. Istovremeno se vode intenzivni razgovori s nekoliko tvrtki koje bi mogle preuzeti proizvodnju. 

Pregovori s Beljem u završnoj fazi?

Podsjetimo, prva informacija o gašenju ove dugogodišnje mljekare objavljena je 17. srpnja, a interes je odmah iskazala tvrtka Bella Vita sa sjedištem u Vukovaru.

Ministrica Vučković kooperantima Megglea: otkup mlijeka nije ugrožen

U igri je navodno i Prvo plinarsko društvo (PPD) te Belje plus d.o.o., s kojim su, kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, pregovori već u završnoj fazi. No, u Fortenovi ovu informaciju niti potvrđuju niti opovrgavaju. 

U Zoni Nemetin još jedna mljekara? 

Prema pisanju ovoga medija u petak, 21. kolovoza, Ivan Novak iz tvrtke Bella Vita, potvrdio je da su pregovori s Upravom Megglea u tijeku i da idu u dobrom smjeru, a ako ne uspiju, u Zoni Nemetin u Osijeku planiraju sagraditi novu mljekaru, kapaciteta bar dvije trećine osječke, zaposliti 100-tinjak radnika i preuzeti dio Meggleovih kooperanata. 

Jedan od njih je i Davor Adžić, suvlasnik  tvrtke Landia d.o.o. Tordinci i jedan od najvećih kooperanata Megglea, koji svaki dan ovoj mljekari isporučuje 7000 litara prvoklasnog mlijeka. "Zvali su me iz tvrtke Bella Vita iz Vukovara i, kako su mi objasnili, u planu imaju izgraditi i mljekaru, ali nismo se ništa podrobnije dogovorili. U utorak imam važan sastanak u Meggleu i tada će biti jasnije kakvu će poslovnu politiku provoditi", kaže Adžić. 

Za Meggleom ne treba cviliti - mi bez njega možemo bolje i kvalitetnije

Dan kasnije, za Večernji list suvlasnica ove tvrtke, Jelena Tomašić, izjavila je kako interes za kupnju Megglea jesu pokazali, ali da se ipak nisu našli. 

U kupnji Megglea Hrvatska spominjala se, naravno, i Žito grupa, no Marko Pipunić je za isti medij izjavio kako on ne pregovara i da nije zainteresiran za ovaj pogon. "Ako nešto takvoga budemo radili, gradit ćemo novu priču", odgovorio je Pipunić. 

Nitko od kooperanata nije raskinuo suradnju

U Meggleu, pak, kažu kako kooperanti ne moraju strahovati od zastoja u otkupu mlijeka jer za njihovom sirovinom postoji interes drugih otkupljvača. Ističu da se nitko od koopranata nije odlučio za raniji raskid suradnje koju nastavljaju do 31. prosinca ove godine, nakon čega Meggle Hrvatska prestaje s radom. 


Tagovi

Meggle Hrvatska Mljekarska industrija Mljekarska tvrtka Preuzimanje Belje plus Bella Vita Mljekara


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]