Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Namaz od batata
  • 21.11.2018. 18:00

Diana Prpić izradila Batelu - namaz od batata za kojim su mnogi odmah izgubili glavu

Batela je doslovno bila "veliki prasak" u mojoj glavi. Okus batele sam dobila od prvog pokušaja, kao da je viša sila upravljala sa mnom, ili je to iskustvo. No, u bateli smo dobili izuzetno zdrav obrok, za djecu i odrasle, zdrave i bolesne.

Foto: Facebook/OPG Prpić
  • 14.791
  • 1.151
  • 0

"Lažna nutella, domaća linolada, domaći eurokrem, ma zovite ga kako vam se najviše sviđa, a mi smo ovoj slatkoj bombici zdravlja nadjenuli ime Batela", objava je na Facebook stranici OPG Prpić koja nas je sve zaintrigirala ovih dana. 

Znajući da se bave uzgojem batata, bilo je jasno da se radi o krem namazu od tog visokovrijednog ploda čijim uzgojem se, uz druge povrćarske kulture, bavi OPG Prpić. 

Ekološki OPG Diane Prpić među 3 najbolja u zemlji

Batela je slatki namaz od batata i čokolade sa 74% kakaovih dijelova, bez šećera, sa svega par kapi javorovog sirupa koji zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom E i A, prepun je betakarotena i flavonoida. Svi sastojci su ekološki i zdravi, a onaj najbitniji je ljubav prema radu i ovome proizvodu, kažu u OPG Prpić u kojem su, podsjetimo, ove godine uzgojili i Bucka, batata rekordera koji je bio težak 2.372 grama.

Bucko je ovogodišnji rekorder OPG-a Prpić! Čime ga filaju?

Za ekspanziju proizvodnje OPG Prpić je najviše zaslužna Diana Prpić, nositeljica OPG-a koja je ove godine bila u izboru za najboljeg poljoprivrednika Hrvatske i koja uz pomoć bake Mare, tate Vlade i mame Snježane u Brežanima obrađuje 22 hektara zemljišta.

Diana nam kaže kako su ove godine jako zadovoljni izgledom i prinosom batata koji je bez oštećenja, nema "rupice" od trava i nametnika, a kaže i kako je kiše bilo taman dovoljno da mu klimatski odgovara.

Diana Prpić: Batela je bila "veliki prasak" u mojoj glavi

Naravno, najviše nas je zanimalo kako je došla na ideju izraditi Batelu. "Razmišljala sam kako povećati samu vrijednost batata i financijski, ali i nutritivno jer je batat izuzetno nutritivno bogata namirnica. Dovoljno govori činjenica da je na samom vrhu u borbi sa zloćudnim bolestima, on spriječava i usporava rast ćelija raka.

Batela je doslovno bila "veliki prasak" u mojoj glavi. Teško mi je opisati, svi me to pitaju. Uvijek se nasmijem kada se sjetim kako je cijela moja obitelj stala u krug oko mene kada je batela bila prvi puta u izradi, svi su šutjeli i promatrali, kao da mi žele ukrasti ideju. Poslije su svi nestrpljivo čekali red da prvi degustiraju naš revolucionarni proizvod", prisjeća se ova mlada poljoprivrednica i inovatorica. 

"Okus batele sam dobila od prvog pokušaja, kao da je viša sila upravljala sa mnom, ili je to iskustvo, nazovimo to kako god. No, u bateli smo dobili izuzetno zdrav obrok, za djecu i odrasle, zdrave i bolesne. Batela je prepuna vitamina E i A te zadovoljava dnevne potrebe organizma za njima, bogata je betakarotenom i flavonoidom. Svi sastojci u bateli su ekološki i pomno birani, tako da se unutra nalazi hladno prešano ekstra djevičansko kokosovo ulje, čokolada sa 74% kakaa, javorov sirup. Namaz ne sadrži dodane šećere, boje ni konzervanse, zato mu je rok trajanja kratak, 3 mjeseca ako se zatvoren čuva u hladnjaku", pojašnjava Prpić otkrivši kao je u svega dva dana objavu za batelu vidjelo preko 13.000 ljudi!

Izgubili glavu za batelom

"Javljaju mi se iz raznih država, ne samo naše zemlje. Ali ne moram ni spominjati da su naši građani doslovno izgubili glavu za Batelom, šalju upite, naručuju, žele probati, a ja, ja samo kuham i isporučujem te poslije slušam izjave zadovoljnih kupaca kako je namaz savršenog okusa", zaključuje Diana koja je izradila revolucionaran proizvod koji dolazi s naših polja. 

U OPG Prpić najavljuju i kako rade vegansku verziju batele koja se sastoji od tamnog dijela namaza i koja ne sadrži alergene kao što su mlijeko i orašasti proizvodi. 

Cijena za ovaj proizvod je simbolična i iznosi 22kn za 212ml proizvoda. 


Tagovi

Batela Namaz od batata OPG Prpić Diana Prpić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.