Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viro šećer
  • 18.03.2015. 11:55

Drugi puta se Viro šećer okitio medaljom!

Virovitička šećerana ove godine planira preraditi 414.000 tona šećerne repe iz koje će proizvesti 58.000 tona konzumnog šećera.

  • 204
  • 35
  • 0

Osvojivši pet zvjezdica, hrvatski potrošači drugi su puta Viro šećer okitili s QUDAL - Quality meDal Croatia za 2015./2016. godinu.

Naime, istraživanje kvalitete QUDAL u obzir uzima iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kako bi izmjerilo kvalitetu usluge i ponude na tržištu, a koje je provela švicarska certifikacijska kuća ICERTAS početkom ove godine na uzorku od 1.200 ispitanika. Njima nisu naprijed ponuđeni odgovori, već su potrošači sami mogli izabrati čiji šećer smatraju najkvalitetnijim. Najveći broj ispitanih zaokružio je šećer Viro.

"Viro se od početka poslovanja odredio prema visokoj kvaliteti šećera. Zahvaljujući značajnim ulaganjima, Viro je danas jedina šećerana u regiji koja zadovoljava najviše standarde i jedini je certificirani dobavljač globalnih kompanija poput Coca - Cole, Pepsija, Danonea i Krafta", poručuje u priopćenju Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera dodajući kako je zlatna medalja za kvalitetu potvrda kako su na pravom putu.

"Stalno povećanje kvalitete i učinkovitost izuzetno je važno za hrvatsku industriju šećera kako bismo bili spremni za poslovanje nakon ukidanja proizvodnih kvota u Europskoj uniji 2017. godine", dodao je.

Virovitička šećerana ove godine planira preraditi 414.000 tona šećerne repe iz koje će proizvesti 58.000 tona konzumnog šećera, 17.000 tona melase, 10.000 tona suhog peletiranog rezanca i 37.000 tona prešanog rezanca. Pored toga, planirana je i prerada 22.000 tona sirovog šećera iz kojeg će se dobiti 21.000 tona konzumnog šećera i 900 tona melase. Do kraja godine očekuje se i realizacija uslužne proizvodnje izvankvotnog šećera od oko 30.000 tona za izvoz izvan Europske unije.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Šećer Viro Virovitica Medalja Istraživanje Šećerna repa Proizvodnja Željko Zadro QUDAL


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.