Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenska sjetva
  • 23.08.2021. 15:20

Dukat kooperantima olakšava jesensku sjetvu s dva milijuna kuna sezonskog bonusa

Tvrtka surađuje s oko 2.000 proizvođača diljem zemlje od kojih čak 50 posto čine oni mali. 

Foto: Dukat
  • 626
  • 351
  • 0

Tijekom rujna i listopada Dukat će svojim kooperantima isplatiti više od dva milijuna kuna sezonskog bonusa za jesensku sjetvu, stoji u priopćenju tvrtke.

Razlog, pojašnjavaju, su iznimno nepovoljnih klimatski uvjeti koji su primarni sektor suočili s otežanim uvjetima u proizvodnji mlijeka.

"Ovogodišnje dugotrajne visoke temperature imaju negativan utjecaj na proizvodnju, stoga sezonskim bonusom želimo pomoći našim farmerima da se lakše pripreme za jesensku sjetvu i stvore preduvjete za učinkovitu proizvodnju mlijeka u zadnjem dijelu godine", kazao je Duško Glišić, direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Iako u posljednjih 10 godina proizvodnja u Hrvatskoj bilježi pad, Dukat na svom otkupnom području neprekidno unapređuje proizvodnju i kvalitetu zahvaljujući značajnim ulaganjima u razvoj poslovanja svojih kooperanata.

Tvrtka je najveći otkupljivač ove namirnice u Hrvatskoj sa skoro 110 godina posvećenosti otkupu i preradi na našim prostorima. Danas surađuje s oko 2.000 proizvođača diljem zemlje od kojih čak 50 posto čine oni mali. Svježe mlijeko Dukat svakodnevno se otkupljuje u 15 županija, a više od polovice dolazi iz Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske.

"Odgovorno i održivo partnerstvo s proizvođačima, poticanje proizvodnje i života u ruralnim dijelovima zemlje su temeljene odrednice odgovornog poslovanja Dukata. Našim farmerima nastojimo biti pouzdan i trajan partner", poručio je Glišić.


Tagovi

Dukat Proizvodnja mlijeka Duško Glišić Sezonski bonus Jesenska sjetva


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.