Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šećerne kvote
  • 15.10.2016. 16:30

EU komisija priprema ukidanje kvota za šećer

Međunarodna organizacija za šećer izvijestila je da su cijene šećera u EU trenutno ispod svjetskih razina te da postoji obilje prilika na svjetskom tržištu kako bi EU sektor povećao izvoz u nadolazećem razdoblju.

  • 988
  • 49
  • 0

EU komisija je održala sastanak civilnih grupa, stručnjaka za šećer, institucija i predstavnike zemalja članica kako bi diskutirali o prilikama i izazovima ukidanja režima šećernih kvota u rujnu 2017.

Posljedica je to šećerne reforme 2006. koja je potaknula restrukturiranje sektora diljem EU (redukcija proizvodnih kvota za gotovo 6 milijuna tona), kako bi postao konkurentniji i profunkcionirao bez kvota. Odluka o ukidanju sustava kvota, jedinog preostalog režima Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) odgođena je za još dvije godine u reformi ZPP još 2013. godine.

Međunarodna organizacija za šećer izvijestila je da su cijene šećera u EU trenutno ispod svjetskih razina te da postoji obilje prilika na svjetskom tržištu kako bi EU sektor povećao izvoz u nadolazećem razdoblju. Kako će se u tome svemu snaći šećerane, ostaje nam za vidjeti.


Izvori

Agri EU


Tagovi

Kvote Šećer


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]