Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 07.03.2014. 08:15

Jakovina na konferenciji o prehrambenoj industriji

Ministar Tihomir Jakovina u Zagrebu će otvoriti konferenciju na temu "Prehrambena industrija – prilike za rast"

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
  • 199
  • 16
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u petak, 7. ožujka u Hotelu Westin u Zagrebu s početkom u 9 sati, otvorit će konferenciju "Prehrambena industrija - prilike za rast".

Konferenciju o prehrambenoj industiji organizira Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa poslovnim tjednikom Lider. Uvodne govore održat će Vedrana Jelušić Kašić, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Republici Hrvatskoj i Boris Teški iz Instara.

Organiziran je i okrugli stol na kojem će se razgovarati o partnerstvu u prehrambenoj industriji. U raspravi će sudjelovati Zvjezdana Blažić iz Ministarstva poljoprivrede, Đuro Horvat ispred Udruženja vinarstva, Jadranka Ivanković iz tvrtke Podravka, Božica Marković ispred HGK i Ivan Mišetić iz Atlantica.

Prehrambena industrija najznačajniji je i najveći dio hrvatske prerađivačke industrije. Osim krize koja joj otežava poslovanje proteklih godina, prehrambena je industrija najteži udarac doživjela ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kada je izgubila povlašteni izvozni status na tržišta CEFTE.

Cilj je konferencije predstavnicima velikih, srednjih i malih tvrtki koje se bave proizvodnjom hrane ukazati na činjenicu da za njih postoje i druge prilike za rast i razvoj, pa je tako identificirano pet prilika:

  1. udruživanje
  2. rast potrošnje na domaćem tržištu
  3. novi proizvodi
  4. nova tržišta
  5. povezivanje u regiji

Na konferenciji će svaka od tih pet prilika biti stručno i analitički obrazložena te potkrijepljena inspirativnim primjerima iz prakse onih koji su već te prilike prepoznali i iskoristili.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell


Tagovi

Tihomir Jakovina Konferencija Prehrambena industija Zagreb Hotel Westin Vedrana Jelušić Kašić Boris Teški Zvjezdana Blažić Đuro Horvat Jadranka Ivanković Božica Marković Ivan Mišetić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]