Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje plus
  • 27.04.2021. 13:55
  • Osječko-baranjska, Osijek

Kravica kraljica: Iz mljekare u Osijeku na tržište stiže novi brend mliječnih proizvoda

Zajedno s razvojem linije mliječnih proizvoda 'Kravica kraljica', razvijat ćemo i kooperantske odnose i kvalitetu domaćeg mlijeka, poručio je predsjednik Uprave Belja plus

Foto: Belje.hr
  • 627
  • 234
  • 0

"Kravica kraljica", novi je brend mliječnih proizvoda koji na tržište izlaze iz mljekare u Osijeku, koju je Belje početkom ove godine preuzelo od tvrtke Meggle, izvijestila je tvrtka Belje plus.

Uz vlastito mlijeko koje daje 4.000 krava na farmama Belja i 2.000 krava na farmama Vupika, otkupljuju mlijeko kooperanata s područja svih pet slavonskih županija, navodi se u priopćenju. 

"Belje je godinama najveći proizvođač mlijeka u Hrvatskoj i logična je želja da vlastito mlijeko plasiramo na tržište kroz domaće mliječne proizvode", izjavio je predsjednik Uprave Belja plus Andrej Dean.

Po podatcima koje iznosi, ova tvrtka godišnje, zajedno s partnerima i kooperantima, proizvede 58 milijuna litara mlijeka, što čini 14 posto ukupne količine kravljeg mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj.

Dean je istaknuo i kako je preuzimanje proizvodnog pogona osječke mljekare bila prva investicija Fortenova grupe, kojom je osiguran nastavak proizvodnje i radna mjesta za 88 zaposlenih te sigurnost proizvodnje za 249 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Ističu i kako je mlijeko više od 7.500 krava s domaćih farmi baza novih proizvoda pod brendom "Kravica kraljica" koji se na tržište plasiraju u različitim pakiranjima - svježe i trajno mlijeko, svježi sir s vrhnjem, klasični i grčki jogurt te vrhnje. 

Predsjednik Uprave naglašava kako im je važno da potrošači znaju da se radi o hrvatskom mlijeku, jer im jamče sljedivost cjelokupne proizvodnje, od farme do finalnog proizvoda na polici.

"Kontinuirano radimo na razvoju proizvoda pa ćemo do kraja godine na tržište izaći s brojnim novitetima, a zajedno s razvojem linije mliječnih proizvoda 'Kravica kraljica', razvijat ćemo i kooperantske odnose i kvalitetu domaćeg mlijeka", istaknuo je Dean.

Navode i kako su s novim brendom "napravili i ekološki iskorak jer je trajno mlijeko 'Kravica kraljica' jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ambalaži koja je načinjena od 82 posto materijala na biljnoj bazi (karton i plastika na bazi šećerne trske), čime je ugljični otisak tog pakiranja smanjen za 18 posto".

Nedavno su izvijestili kako od preuzimanja ove mljekare rade na razvojnim planovima, marketingu i prodaji te kako planiraju i nove investicije u proizvodnju iz EU fondova, vrijedne oko 10 milijuna eura.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kravica kraljica Novi brend Osječka mljekara Belje plus Andrej Dean

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]