Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meggle d.o.o.
  • 20.09.2013. 09:24

Meggle širi proizvodnju

Meggle ima ozbiljne razvojne planove širenja proizvodnih kapaciteta, a time i potrebu za dodatnim količinama mlijeka

Foto: www.atnic.de
  • 1.077
  • 81
  • 0

U Meggle-u razmišljaju o proširenju proizvodnje i novim investicijama. Dražen Divjak, direktor Meggle Hrvatska d.o.o., rekao je za Glas Slavonije, da Meggle ima ozbiljne razvojne planove širenja proizvodnih kapaciteta, a time će se povećati i potreba za dodatnim količinama mlijeka.

"U suradnji s resornim ministarstvom radimo na projektima obogaćivanja stočnog fonda i povećanja proizvodnje mlijeka. Trenutno prikupljamo informacije kroz ankete o potrebama kooperanata za junicama. Kroz različite modele planiramo sudjelovati u projektima preko kojih bismo pomogli našim kooperatnima u nabavi stoke i povećanju proizvodnje mlijeka", rekao je Divjak za Glas Slavonije.

"Politika kompanije Meggle je jačanje kooperantskih odnosa na području cijele regije. U tijeku je razvoj projekata koji će pomoći još jačem razvoju primarne proizvodnje na području cijele Slavonije i Baranje", rekao je Marjan Vučak za Glas Slavonije, navodeći da Meggle Hrvatska ima trenutno više od 1.000 kooperanata.

U idućem razdoblju Meggle Hrvatska s Poljoprivrednim fakultetom Osijek planira pokrenuti tematske radionice za proizvođače mlijeka radi unaprjeđivanja proizvodnje.

Meggle Hrvatska prerađuje 150.000 litara mlijeka na dan

Meggle Hrvatska danas je treća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda iz najkvalitetnijeg mlijeka, zapošljava 230 radnika i prerađuje oko 150.000 litara mlijeka na dan. Meggle u Osijeku proizvodi i plasira uvozni asortiman Meggle Grupe sukladno potrebama i željama nacionalnog tržišta. Danas na tržištu nudi 100-tinjak artikala od trajnog mlijeka, svježeg sira, maslaca, kiselog i slatkog vrhnja do jogurta za svaki okus.

S obzirom da je proizvodnja mlijeka ove godine drastično pala, a potražnja za istim raste, najavljeni investicijski ciklus u govedarsko-mliječnom sektoru nije mogao doći u bolje vrijeme, a njegovu provedbu svi s nestrpljenjem očekuju. Vrijeme je i da mljekari opet stanu na noge.

Foto: www.atnic.de


Tagovi

Mlijeko Marjan Vučak Dražen Divjak Meggle Hrvatska