Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvornica bureka
  • 31.10.2013. 08:07

Mlinar u Osijeku gradi tvornicu za proizvodnju bureka

Mlinarov burek već se uspješno distribuira zadovoljnim kupcima u inozemstvu, a u Osijeku će izgraditi i novu najsuvremeniju tvornicu

Foto: freepik.com
  • 736
  • 33
  • 0

Još uvijek se Mlinar u javnosti doživljava kao maloprodajni lanac prodavaonica kruha i peciva, a samo manjim dijelom industrijskom proizvodnjom koja nadmašuje potrebe domaćeg tržišta. Mlinarova pekarska mreža do danas je razvijena u niz od 170 prodavaonica u tri države. Sva su ta prodajna mjesta opremljena i uređena u skladu sa standardima koji osim bogatstva ponude, nude svježinu koja se može namirisati, kao i neprestano iznenađivanje kupaca novim proizvodima.

To su razlozi zbog kojih u njihove prodavaonice dnevno ulazi i više od 110.000 potrošača i šire priču o njihovim standardima i okusima njihovih proizvoda. Prodajni ciklusi su organizirani u tri tehnološki superiorna pekarska industrijska kompleksa u Zagrebu, Osijeku i Poreču. Znanja kojima su posložili tehnologiju i upogonili posao, danas su razlog zbog kojega su njihovi proizvodi prisutni u gotovo svim ozbiljnijim trgovačkim lancima, u većini hotela, u mnogim restoranima, školama, tj. na više od 1.600 dostavnih mjesta svaki dan. Pojedine proizvodne linije u potpunosti su automatizirane, a gotovo kompletna ugrađena tehnologija apsolutna je novost kod nas, pa iako nisu imali nikakvih predznanja, sustav funkcionira. U Mlinaru je danas zaposleno 1.700 ljudi.

Njihov maloprodajni lanac u Sloveniji trenutačno broji 15 prodavaonica, a u Budimpešti ih imaju pet. Kupci su ih tamo vrlo brzo prepoznali i pozitivno reagiraju na sve proizvode, a posebice na razne vrste bureka koje imaju u ponudi.

Mlinar je nedavno u Osijeku kupio parcelu na kojoj planira sagraditi i opremiti novu tvornicu bureka. Riječ je o investiciji od približno četiri milijuna eura i bit će to najsuvremeniji pogon te namjene u Hrvatskoj i Europi. Postojeći kapaciteti su im, kažu premali,a ambicije i aktivni pregovori oko plasmana bureka na različita međunarodna tržišta znatno premašuju proizvodne kapacitete bureka kojima trenutno raspolažu. Kada tvornica bude gotova imat će maksimalni kapacitet od 700.000 bureka dnevno.

Foto: freepik.com


Tagovi

Mlinar Tvornica Burek Osijek Industrijski kompleks Inozemstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]