Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uljara San Antonio
  • 29.01.2022. 12:00
  • Istarska, Vodnjan

Nakon nagrade Ewoo World Ranking 2021 stiže i domaći koktel na bazi maslinovog ulja

Domaća stancija proglašena ponovno najnagrađivanijim gospodarstvom za maslinova ulja u Hrvatskoj, ima novi adut nazvan San Antonio.

Foto: Stancija St. Antonio
  • 416
  • 37
  • 0

Cocktail s okusom ekstra djevičanskog maslinovog ulja iskorak je u, kažu, nešto potpuno drugačije uljare San Antonio. Na ideju za njegovu proizvodnju došli su direktor Marijan Marjanović i profesionalni barmen Davor Kaić sasvim slučajno kada su se upoznali na tečaju za sommeliere maslinovih ulja u Vodnjanu.

"Kako smo oboje pohađali tečaj, spojila nas je ljubav prema maslinovom ulju. Potaknula nas je na međusobnu kreativnost i nadogradnju vlastitih iskustava. Htjeli smo spojiti maslinovo ulje u jednu drukčiju priču, na posebniji način, a rezultat je ideja po kojoj smo napravili ovo posebno piće", kazao je Kaić. Dodao je da su razmišljanja išla u tom smjeru da cocktail bude napravljen na bazi maslinovog ulja, a da se okusi i miris maslinovog ulja ne izgubi.

Naime, ovo je piće bazično rađen na jednostavnim sastojcima, dok su izrada i postupak pripreme kompleksni i zahtjevni. U cocktailu je korišteno maslinovo ulje sorte Leccino koje je izuzetno svježeg i aromatičnog okusa. Miriše na sam plod masline i pokošenu travu, umjerene je gorčine i pikantnosti, a samo ulje daje lijep karakter cocktailu koji je dobio naziv San Antonio.

Nagrada Ewoo World Rankinga

Ovo je piće predstavljeno netom nakon što je Ewoo World Ranking 2021. ponovo proglasio ovu uljaru najnagrađivanijim gospodarstvom za maslinova ulja u Hrvatskoj, te su ove godine osvojili nagradu i za najnagrađivanije maslinovo ulje u Hrvatskoj.

"Najbolji smo jer smo osvojili najviše bodova na inozemnim natjecanjima koja sudjeluju u EWOOWR. Na pet različitih natjecanja osvojili smo 27 nagrada, ili ukupno 765.25 bodova. Ulje s najviše bodova, istarska belica također je naše na što smo iznimno ponosni", istaknuo je Marjanović.

Inače, ova klasifikacija dio je Svjetske rang liste Svjetske udruge novinara i pisaca. Svjetska ljestvica EWOO neprofitna je ljestvica koja nagrađuje ulja koja su sudjelovala u svijetu na bilo kojem natjecanju održanom tijekom 2021. godine za koje smatra da je na međunarodnoj razini. A svake godine objavljuje se popis rangiranih.

"Naš neprestani rad i usavršavanje, vrhunska tehnologija i personalizirani pristup svakom maslinaru dali su ove godine posebno vrhunske rezultate", kaže Marjanović. Dodaje da i kad im se 2021. bližila kraju i kada su mislili da je sve napravljeno, posloženo i da nas više ništa neće iznenaditi desila se još jedna u nizu super pozitivnih stvari kao rezultat neprekinutog rada.

Inače, u ovoj uljari proizvode se najviše rangirana ulja, a samo u prošloj godini okrunjena su mnoštvom nagrada na svjetskoj razini.


Fotoprilog


Tagovi

Uljara San Antonio Cocktail Maslinovo ulje Nagrade Marjan Marjanović Davor Kaić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.