Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nestle
  • 17.10.2015. 15:00

Nestle se suočava s padom prihoda!

Opoziv tjestenine u Indiji i popusti u SAD-u spustili Nestleove prihode.

Foto: depositphotos.com, bigtex
  • 147
  • 11
  • 0

Švicarski prehrambeni div Nestle snizio je u petak godišnju prognozu nakon što je u devetomjesečnom razdoblju zabilježio blagi pad prihoda zbog povlačenja proizvoda u Indiji i dodatnih troškova vezanih za popuste u američkom odjelu Skin Health.

Ukupni su prihodi u devetomjesečnom razdoblju do kraja rujna manji 2,1% nego u istom razdoblju prošle godine i iznose 64,9 milijardi švicarskih franaka (59,8 milijardi eura). Time je Nestle u promatranom razdoblju ostvario organski rast od 4,2%, u odnosu na 4,5% zabilježenih u prvoj polovini godine. Organski rast isključuje utjecaj valutnih tečajeva, akvizicija i prodaje imovine.

Tjestenina Maggi povučena s indijskog tržišta

U kompaniji su snizili prognozu ovogodišnjeg organskog rasta s pet na oko 4,5%, što znači da neće dosegnuti dugoročno zacrtani raspon od 5 do 6%. "Nakon dobrog rezultata u prvoj polovini godine na naše su rezultate u trećem tromjesečju utjecali izvanredni događaji, uključujući onaj s tjesteninom Maggi u Indiji i prilagodbu popusta u ogranku Nestle Skin Health", tumači u priopćenju izvršni direktor Paul Bulcke.

Tjestenina je povučena s indijskog tržišta zbog bojazni za sigurnost potrošača. U SAD-u je zabilježeno poboljšanje prodaje smrznute hrane nakon preustroja brenda Lean Cuisine, ali je u Kini prodaja posustala, uz sporiji oporavak, kazao je Bulcke.

Pala i prodaja mliječnih proizvoda

Povlačenje tjestenine Maggi u Indiji ponovo je u značajnoj mjeri negativno utjecalo na rast u regiji južne Azije, napominju iz Nestlea. U odjelu Skin Health, Nestleovi su popusti na lijekove na recept premašili rezervacije, što je rezultiralo dodatnim troškom u trećem tromjesečju.

U Europi je prodaja mliječnih proizvoda i sladoleda smanjena na godišnjoj razini za 350 milijuna franaka, na 11 milijardi franaka, unatoč prognozama da će kupci s obzirom na vruće ljeto pojačano kupovati sladolede. U segmentu vode zabilježen je pak u devetomjesečnom razdoblju organski rast od 7,1%. Viša je stopa, od 7,8%, zabilježena samo u segmentu slatkiša.

Foto: depositphotos.com, bigtex


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Nestle Organski rastm Prihodi Maggi Paul Buckle Lean Cuisine Pad prihoda Skin Health Povlačenje tjestenine Južna Azija Tjestenina Pad prodaje Mliječni proizvodi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."