Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje plus
  • 13.04.2021. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Očuvana proizvodnja mlijeka u Osijeku, od nekadašnjih 270 kooperanata sada ih je 249

Godišnje imamo iznad 58 milijuna litara, pa su naši proizvodi sto posto napravljeni od hrvatskog mlijeka, kazao je predsjednik Uprave Belja plus Andrej Dean.

Foto: Maja Celing Celić
  • 405
  • 80
  • 0

Preuzimanjem osječke Tvornice mlijeka od tvrtke Meggle sačuvana su radna mjesta, glavnina kooperanata i proizvodnja, u koju će se dodatno investirati 10 milijuna eura iz EU fondova, izvijestila je u ponedjeljak Uprava tvrtke Belje plus.

Nakon 3,5 mjeseca od preuzimanja, od nekadašnjih 270 kooperanata Megglea sada ih je 249.

"Sačuvali smo proizvodnju u Osijeku, gdje imamo 88 zaposlenih, dok je u pogonu u Belom Manastiru zaposleno više od 140 radnika", rekao je novinarima predsjednik Uprave Belja plus Andrej Dean nakon sastanka s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Naveo je i da je Belje plus jedina mljekara u Hrvatskoj koja ima više od 4.000 krava u vlastitoj proizvodnji, čime osigurava više od 35 milijuna litara mlijeka iz vlastitih izvora.

"Naša kompanija Vupik iz Fortenova grupe proizvodi dodatnih 12 milijuna litara, a s još 13 milijuna litara od kooperanata, godišnje imamo iznad 58 milijuna litara mlijeka, pa su naši proizvodi sto posto napravljeni od hrvatskog mlijeka",  kazao je Dean.

Napomenuo je i da se od preuzimanja osječke mljekare puno radilo na razvojnim planovima, marketingu i prodaji te najavio idućeg tjedna na tržištu izlazak novog brenda. Kazao je i da se planiraju i nove investicije u proizvodnju iz EU fondova, vrijedne oko 10 milijuna eura.

"Planovi su jasni, idemo dalje, s novim proizvodima. Želimo dalje razvijati kooperantski odnos i podići kvalitetu mlijeka, jer nam nije važna samo količina, nego i kvaliteta, i parametri poput količine proteina i mliječne masti", poručio je predsjednik Uprave. 

Krajem prošle godine Fortenova grupa preuzela je proizvodni pogon osječke mljekare, koji od početka godine posluje u okviru Belja plus, čime je nastavio 70-godišnju tradiciju proizvodnje mliječnih proizvoda i nakon odlaska Megglea iz Hrvatske.

Kooperanti osječke mljekare Belje su uglavnom OPG-ovi s područja pet slavonskih županija, od Mohova na istoku do Čađavice na zapadu, a uglavnom je riječ o farmama s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje mlijeka.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Belje plus Mljekara Meggle Kooperanti