Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 01.12.2018. 16:30

Pala cijena pilećih trupova

Tržišno informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je i kakve su bile cijene pilećih trupova u listopadu.

Foto: Bigstockphoto/Kalinovskiy
  • 145
  • 8
  • 0

Tržišno informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je i kakve su bile cijene pilećih trupova u listopadu. Kako navode, u prvih osam mjeseci ove godine veleprodajne cijene pilećih trupova (A klase, 65% pile) na domaćem tržištu bile su iznad razine prethodne dvije godine (za 4 odnosno 7 posto) te prilično stabilne, u prosjeku 14,32 kn/kg. Tijekom rujna i listopada cijene trupova neznatno su pale, i to za 6,87 posto u odnosu na cijene iz kolovoza. Prosječna cijena u listopadu iznosila je 13,14 kn/kg (177,53 €/100 kg).

U odnosu na prosječnu cijenu pilećih trupova na razini EU, cijene trupova na RH tržištu bile su u prvoj polovici godine neznatno više, za 2-7 posto. U rujnu i listopadu, zbog nešto izraženijeg pada, bile su niže za 4 odnosno 5 posto. Prosječna cijena pilećih trupova na razini EU u listopadu iznosila je 186,15 €/100 kg.

Raste otkupna cijena mlijeka?

Podsjećamo, TISUP je ovog mjeseca objavio i da raste otkupna cijena mlijeka. Naime, kako su naveli: "Nakon ljetnih oscilacija pratimo porast otkupnih cijena mlijeka na domaćem tržištu. U protekla dva mjeseca zabilježen je porast cijena mlijeka za 6,9 posto. Prosječna cijena mlijeka realne kvalitete (4,08 % m.m. i 3,46 % m.b.) u listopadu iznosila je 2,51262 kn/kg (33,87 €/100 kg) što je u odnosu na listopad lanjske godine više za 2,06 posto. U odnosu na listopad 2016. godine otkupne cijene mlijeka ove godine više su za 11 posto. 

Procjena otkupnih cijena mlijeka za studeni (2,53 kn/kg) ukazuje na iste odnosno neznatno više cijene".


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Pileći trupovi Cijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]