Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 15.09.2015. 18:00

Pivac preuzima Vajdu

Direktor Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca Ivica Pivac u posljednja dva mjeseca kupio je gotovo 13 tisuća dionica čakovačke Vajde.

  • 550
  • 40
  • 0

Direktor Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca Ivica Pivac u posljednja dva mjeseca kupio je gotovo 13 tisuća dionica čakovačke Vajde. Tako su ovaj tjedan s 20,01% udjela postali njezin najveći dioničar.

Pivci su, uz matičnu kompaniju izraslu iz obrta osnovanog 1952. vlasnici još nekoliko tvrtki iz mesnog biznisa, to su Dalmesso, Bermes i PPK, s kojima ukupno godišnje ostvaruju više od dvije milijarde kuna prihoda. Usto su (su)vlasnici hotela te su vlasnici 18,12% udjela u Krašu.

Šampionski pršut dolazi iz Vajde

Tržištu nude široki asortiman proizvoda, od lepeze svježeg mesa do dalmatinskih pršuta, ali i lokalno prepoznatljivih međimurskih delicija, poput mesa z'tiblice i slanine. Na nacionalnom natjecanju pršutara 2012. upravo je Vajdin dalmatinski pršut dobio najveću ocjenu, proglašen je šampionom. Uz potporu iz EU pretpristupnog fonda SAPARD 2009. Vajda je investirala 15 milijuna kuna u novu klaonicu na matičnoj lokaciji, a ima i vlastitu maloprodaju s 13 trgovina.


Tagovi

Vajda Mesna industrija Ivica Pivac Čakovec Vrgorački poduzetnici Dionice Dalmesso PPK Bermes


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]