Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Franck
  • 11.12.2015. 17:25

Proizvodnja čipsa ostaje u Hercegovcu

Iz Francka reagiraju na članak objavljen na portalu agroklub.com pod naslovom "Kooperanti strahuju od zatvaranja tvornice čipsa".

Foto: Franck
  • 701
  • 65
  • 0

Ovim putem, iz Francka reagiraju na članak objavljen na Agroklub portalu pod naslovom Kooperanti strahuju od zatvaranja tvornice čipsa, autorice Sandre Špoljar kojim se, kako kažu, bezrazložno nanosi šteta Francku. Pozivajući se na članak 40. Zakona o medijima, radi potpunog i točnog informiranja javnosti, priopćenje prenosimo u cijelosti:

U spomenutom članku navode se neistine i prenose informacije iz neimenovanih i samim time nekredibilnih izvora, a koji maliciozno nastoje unijeti strah među naše zaposlenike i kooperante.

Snažan poduzetnički korak Adria Snack Company

Nije točna informacija o zatvaranju tvornice u Hercegovcu niti postoji ikakav realni razlog zbog kojeg bi naši zaposlenici i kooperanti trebali strahovati. Iz ovakvih neutemeljenih komentara i kuloarskih priča, možete se samo zaključiti da nekome itekako smeta snažan poduzetnički iskorak koji je Franck ovime postigao, kao i vrlo ambiciozni ciljevi koje s Adria Snack Company d.o.o. planiramo ostvariti u cjelokupnoj Adria regiji.

Izdvajanje našeg snack poslovanja u posebno društvo Adria Snack Company do.o., kao i produbljivanje partnerskog odnosa s Intersnackom, potvrđuju postojanje vrlo ambicioznih planova Francka u snack programu. Svjesni smo da je za ostvarenje tih ambicija nužno ojačati temelje na kojima ćemo razvijati svoje poslovanje u segmentu slanog snacka te da ćemo to moći uspješno realizirati s kvalitetnim i provjerenim partnerom poput Intersnacka, s kojim smo i do sada uspješno surađivali i koji ima značajno iskustvo i stručno znanje upravo s međunarodnog snack tržišta.

Cilj je liderska pozicija na tržištima Adria regije

Ovime smo osnažili naš menadžerski tim koji je zadužen isključivo za snack business. Na ovaj način osiguravamo jednaku fokusiranost na snack segment, kao i na segment toplih napitaka - dva različita biznisa koji zahtijevaju potpuno drugačiji pristup - od razvoja i proizvodnje do marketinga i prodaje.

Konkretno, u biznisu snacka već smo odavno prerasli lokalno tržište i potrebna nam je ekspanzija na nova tržišta kako bismo osigurali daljnji rast. Ovdje govorimo o postavljanju čvrstih temelja dugoročne strategije koja uključuje konsolidaciju biznisa snacka, daljnji razvoj i jače širenje te u konačnici lidersku poziciju na tržištima Adria regije.

Sva proizvodnja ostaje u Franckovim pogonima u Hercegovcu

Franck je stoga još prošle godine pristupio Intersancku te inicirao ovo partnerstvo kroz model joint-venturea gdje Franck drži većinski udjel, a partnerstvo podrazumijeva i zajednička ulaganja. Uz sve navedeno, za naš izbor Intersnacka kao partnera, u realizaciji ovih ambicioznih planova ključno je bilo uzajamno povjerenje izgrađeno u dugogodišnjoj suradnji i razmjeni iskustava u proizvodnji.

Važno je naglasiti kako sva proizvodnja ostaje u Franckovim pogonima u Hercegovcu, a u planu su i značajna ulaganja u daljnju modernizaciju i proširivanje proizvodnih kapaciteta upravo u tvornici čipsa u Hercegovcu te inovacije, kako u pakiranjima, tako i u razvoju novih proizvoda kojima ćemo dodatno obogatiti postojeći snack asortiman poput primjerice, ulaska u segment baked snacka (štapići, pereci). Ovdje je također važno naglasiti kako s ovim partnerstvom osiguravamo bržu primjenu globalnih trendova iz kategorije snacka te njihovo lansiranje na tržištu u Hrvatskoj, kao i tržištima Adria regije.

Naglasak na domaću sirovinu

Ovo je partnerstvo uspješna kombinacija Franckovih stručnih znanja o preferencijama regionalnih potrošača, hrvatske proizvodnje i korištenja domaćih sirovina te Franckove izvrsne distribucije i kontakata s retailerima i Intersnackovog iskustva i specifičnih stručnih znanja u razvoju i inovacijama s europskog tržišta, kao i uspješnom upravljanju cjelokupnim biznisom snacka. Okupili smo tim iskusnih ljudi, eksperata specijaliziranih upravo za snack biznis te smo uvjereni da će ovako postavljen poslovni model polučiti odlične rezultate. Menadžment Adria Snack Company d.o.o. čine predstavnici Francka te jedan predstavnik Intersnacka u Hrvatskoj koji se pridružio novoosnovanoj kompaniji.

Lider smo na tržištu čipsa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj, sa svojim brendovima količinski i vrijednosno držimo 23% ukupnog tržišta snacka te gotovo 45% tržišta čipsa, a ako u obzir uzmemo i našu proizvodnju privatnih marki, govorimo o više od 60% tržišta čipsa po čemu smo uvjerljivi lider.

Čipi Čips je količinski i vrijednosno uvjerljivo najjači brand čipsa na tržištu, a uzevši u obzir sve naše brandove u čipsu, vrijednosno daleko nadmašujemo ukupnu realizaciju čipsa svih privatnih marki kao najzastupljenijeg segmenta u ovoj kategoriji na tržištu. Važno je naglasiti da smo, unatoč značajnoj dinamici na tržištu i vrlo aktivnoj konkurenciji u čipsu, u trećem kvartalu ove godine s Čipi Čipsom zabilježili kvalitetan porast i najveći tržišni udio unatrag nekoliko godina koji vrijednosno iznosi 29%.

Najveći otkupljivač industrijskog krumpira

Za zaposlenike koji su iz Francka prešli u novu kompaniju Adria Snack Company d.o.o. ništa se nije promijenilo, a ugovori i svi uvjeti ostali su isti bez iznimaka te su ih zaposlenici spremno prihvatili.

Također, suradnja s našim kooperantima je apsolutno neupitna i nastavlja se na jednak način kao i do sada. Franck je najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sav naš čips proizvodi se isključivo od vrhunskog domaćeg krumpira, kojeg naši kooperanti uzgajaju na području Hercegovca u blizini Garešnice. Zahvaljujući ovoj odličnoj suradnji s domaćim proizvođačima, Franckov čips je 100% hrvatski proizvod. Osim 25 kooperanata za krumpir, surađujemo i s desetak domaćih proizvođača kukuruza kokičara i cikorije, a u naše pogone redovito stiže i sirovina proizvođača iz Donjeg Miholjca.

Lokalni uzgajivači krumpira naši su dugogodišnji partneri s kojima surađujemo još od 1977. godine i ta suradnja uvelike nadilazi sušti poslovni odnos otkupa sirovine. Naime, u dogovoru s njima kontinuirano ulažemo u znanje i unapređenje, kako uzgoja krumpira, tako i proizvodnih procesa u našoj tvornici u Hercegovcu. Zajednički dogovaramo sve elemente proizvodnje i otkupa sezonu unaprijed, a kroz godine smo isprobali više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali četiri sorte koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa.

Poslovanje Intersnacka izvan tržišta Adria regije nema veze s poslovajem Francka

Također, poslovanje grupe Intersnack na tržištima izvan Adria regije nije predmet našeg partnerstva s Intersnackom niti ima ikakvu poveznicu s našim poslovanjem i zajedničkim nastupom oba partnera na tržištima Adria regije. Iz grupacije Intersnack poručuju kako su u Mađarskoj donijeli odluku o relokaciji tvornice te da su planu nove investicije gdje će doći do aktivacije proizvodnje novih snack proizvoda i povećanja kapaciteta.

Za nas u Francku i za naše zaposlenike, ovo je iznimno važan projekt koji smo pomno planirali postavljajući snažne temelje za daljnji rast i širenje proizvodnje u Hercegovcu te nas stoga posebno žalosti činjenica ukoliko se glasine shvaćaju ozbiljno i prenose kao činjenica bez ikakve provjere i kritičkog sagledavanja situacije te uvida u stvarno stanje.

Foto: Franck


Tagovi

Adria Snack Company Franck Tvornica čipsa Kooperanti Hercegovac Tržište čipsa Otkup krumpira


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.