Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klas Sarajevo
  • 05.08.2015. 12:00

Rekordna proizvodnja brašna

Najvećim dijelom možemo biti zahvalni domaćim kupcima koji pokazuju koliko ima je stalo do kupovine domaćih brandova.

Foto: depositphotos.com/Wollwerth
  • 131
  • 3
  • 0

S mjesečnom proizvodnjom od 6.000 tona, bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo, postigla je najveću prodaju brašna u posljednjih pet godina.

"Do izražaja je došao kvalitet brašna koje se melje od posebno biranih sorti pšenice. Pojačali smo kanale distribucije i prodaje, a najvećim dijelom možemo biti zahvalni domaćim kupcima koji pokazuju koliko ima je stalo do kupovine domaćih brandova", napominje Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas, piše oslobodjenje.ba.

Redizajn proizvoda

Povećanje proizvodnje i prodaje brašna zabilježeno je već 2014. godine. Tada je realizacija pšeničnog brašna povećana za 90% u odnosu na 2013. godinu, nakon čega je kompanija kupljena od strane AS Group.

Hrvić naglašava da ovakva prodaja nije iznenađenje te naglašava da kompanija Klas ima 113 godina uspješne tradicije djelovanja u Bosni i Hercegovini. Nedavno je izrađen i redizajn najvažnijeg Klasovog proizvoda, pakovanja brašna T-500.

Rast prodaje bilježi i Sprind

Rekordnu proizvodnju bilježi i Sprind, još jedna članica AS Group. Sarajevska prehrambena industrija - Sprind d.d. zabilježila je rast prodaje jufke 56% u odnosu na isti period prošle godine, a povećana je i prodaja kruha, peciva, kolača i mlinaca.

"Posebno smo zadovoljni što smo od januara do jula 2015., i pored velike konkurencije, uspjeli povećati prodaju kruha i peciva 10 posto, u odnosu na isti period prošle godine", izjavio je Memnun Trako, direktor Sprinda.

Foto: depositphotos.com/Wollwerth


Tagovi

AS Group Sprind Sarajevska prehrambena industrija Memnun Trako Klas Sarajevo Rusmir Hrvić Brašno T-500


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P