Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Siomeat Podravina
  • 28.09.2015. 14:30

Salmonela u piletini slovačke tvrtke

Sanitarna inspekcija pronašla je Salmonelu u još jednom proizvodu na našem tržištu. Riječ je o smrznutoj, mljevenoj piletini, proizvedenoj u Slovačkoj, koju distribuira hrvatska tvrtka.

  • 117
  • 7
  • 0

Iz Uprave za unapređenje zdravlja Ministarstva zdravlja stigla je obavijest da je analizom sanitarne inspekcije, pronađena salmonela u još jednom mesnom proizvodu na našem tržištu.

Riječ je o smrznutom, mljevenom pilećem mesu slovačke tvrtke Hyza a.s. iz grada Topoľčana, koje na naše tržište distribuira Siomeat Podravina d.o.o. iz Koprivnice, osnivači koje su dvoje mađarskih državljana iz mjesta Siófoka. Riječ je o proizvodu na deklaraciji kojega stoje slijedeći podaci:

  • Rok trajanja: 28.9.2015.
  • Datum proizvodnje: 30.3.2015.
  • Oznaka LOT-a: L 9150330000
  • Oznaka bar-koda: 8 586000 858404

Sanitarna inspekcija naredila je distributeru povlačenje te učinkovito i točno obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja proizvoda.

Hyza kamion smrti

Inače, slovačka tvrtka Hyza, našla se u središtu javnosti krajem kolovoza, kada je u kamionu s njezinim oznakama, na austrijskoj autocesti, pronađeno 71 mrtvo tijelo izbjeglica s Bliskoga istoka. Kamion je imao mađarske registracijske pločice, a kasnije privedeni vozač, bio je rumunjski državljanin. Slovačka peradarska tvrtka, istražiteljima ove tragedije tada je dokazala da su sporni kamion već prije prodali.


Tagovi

Ministarstvo zdravlja Salmonela Sanitarna inspekcija Slovačka Hyza a.s. Topoľčany Siomeat Podravina d.o.o. Koprivnica Siófok Pileće meso Mljeveno Smrznuto Deklaracija Distributer Povlačenje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.