Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peticija
  • 11.07.2018. 18:00

Škrlec: Potpisivanjem peticije tražimo od trgovačkih lanaca da smanje upotrebu beskorisne plastike

U peticiji pozivamo trgovačke lance da rade s nama protiv jednokratne plastike smanjujući količinu plastične ambalaže koja se koristi u trgovinama i prijevozu robe te da stupe u kontakt sa svojim dobavljačima kako bi zatražili od njih da ponude alternativu svojim klijentima kad god je to moguće, rekao je Škrlec.

Foto: Bigstockphoto/Gansstock
  • 485
  • 23
  • 0

Klub zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu pokrenuo je građansku peticiju kojom traže od trgovačkih lanaca diljem Europe da zauzmu stav protiv beskorisne plastike. Zastupnik Davor Škrlec, koji je tijekom lipnja proveo on-line anketu u kojoj se preko 96% građana izjasnilo kako je spremno zamijeniti jednokratnu plastiku ekološki prihvatljivijim alternativama, smatra da je ovo pravi trenutak da trgovački lanci prihvate želje svojih potrošača, priopćeno je iz ureda europarlamentarca Škrleca.

"Alarmantna je količina nepotrebne plastike koja se nađe u košarama kupaca prilikom odlaska u trgovinu. Bezbrojne jednokratne plastične vrećice koriste se za pakiranje voća i povrća, čak i hrana s vlastitom prirodnom zaštitom ponekad dolazi s dodatnim plastičnim omotom. U peticiji pozivamo trgovačke lance da rade s nama protiv jednokratne plastike smanjujući količinu plastične ambalaže koja se koristi u trgovinama i prijevozu robe te da stupe u kontakt sa svojim dobavljačima kako bi zatražili od njih da ponude alternativu svojim klijentima kad god je to moguće.

Također, pozivamo trgovačke lance da vrše pritisak na donositelje odluka u svojim zemljama, ali i u Bruxellesu kako bi se postigao dogovor o obvezujućim i konkretnim novim pravilima za smanjenje proizvodnje beskorisne plastike u Europskoj uniji", poručuje Škrlec.

Peticiju na hrvatskom jeziku možete potpisati OVDJE.


Tagovi

Peticija Plastika Trgovački lanci


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]