Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vi-ja
  • 15.09.2021. 12:00

Šurilica za svinje i pušnica noviteti u ponudi tvrtke Vi-ja

Novitete u bogatoj ponudi, slovenska tvrtka Vi-ja prvi je put predstavila na ovogodišnjem Bjelovarskom sajmu, a pažnju kupaca privlačio je i kotao za kuhanje, miksere za meso, kotao za topljenje masti, kazan...

Foto: Lucija Bencarić
  • 6.065
  • 509
  • 1

Mikseri za miješanje mesa, punilice, strojevi za rezanje, komore, kotao za kuhanje samo su neki od proizvoda koje radi slovenska tvrtka VI-JA d.o.o., a koji se mogu naći i na hrvatskom tržištu. 

Obiteljski je posao pokrenut još 1970. godine, a bave se proizvodnjom mesarske, sirne i opreme za preradu voća te izradom različitih poluproizvoda i proizvoda po narudžbi. 

"Većinu toga trenutačno izrađujemo i prodajemo na domaćem tržištu, a najveći kupci su nam OPG-ovi“, kaže nam Darko Komljanec, prodajni predstavnik tvrtke. 

Međutim, dodaje, ponosni su što su se vlastitim trudom uspjeli probiti i na strana tržišta pa tako sada isporučuju i za Hrvatsku, Austriju i nešto manje u Mađarsku, Srbiju i Bosnu. 

Slovenska kvaliteta inoks proizvoda

Šurilica za svinje i odojke, pušnica te kockalica za špek noviteti su od ove godine premijerno predstavljeni na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu. 

"Svaku godinu radimo nešto novo. Za iduću nam je u planu vakumska punilica i možda još nešto, no vidjet ćemo“, otkriva Komljanec.

Veliku pažnju kupaca privlačila je upravo novo izložena šurilica za svinje model SZSV 2000.

"Cijela konstrukcija izrađena je od nehrđajućeg čelika“, napominje sugovornik. Težine 900 kg, kapaciteta 750 litara, a najveća dopuštena težina je 270 kg. Elektromotor od 2,2 kW pokreće trofazni napon od 380 V dok poklopac na stroju osigurava sigurnu uporabu i spriječava izlijevanje vode i ozljede na radu.

Šurilica prvi put izložena na Bjelovarskom sajmu

Kako dolazi vrijeme pravljenja zimnice, ali i ubrzo sezona kolinja posjetitelji su itekako pokazali zanimanje za kotao za kuhanje, miksere za meso, kotao za topljenje masti, kazan za rakiju i drugo. 

Svi proizvodi su od inoksa, pojašnjava prodajni predstavnik, imaju dvije godine garancije, materijal od kojih se rade je cijeli njihov. "Dostavljamo ih do kućnog praga i objašnjavamo kupcu ako ne zna kako stroj radi“, ističe. 

Potrebni sajmovi za OPG-ove

Osvrnuo se i na prošlogodišnju prodaju koja je, kaže, bez obzira na pandemiju bila jako dobra, a nada se da će se tako samo i nastaviti. Najviše su se prodavali manji strojevi poput miješalica. 

U Hrvatskoj, ističe, većina je sajmova na kojem imaju priliku ponuditi svoju robu namijenjena mehanizaciji i velikim proizvođačima strojeva poput traktora i kombajna. Drži da bi trebalo organizirati manifestacije samo za obiteljska gospodarstva odnosno sajmove gdje nema toliko velike mehanizacije. 

"U Sloveniji postoji novinsko izdanje za OPG-ovce i bilo bi super da tako nešto ima i ovdje“, predlaže Komljanec.

Na našem tržištu najviše prodaju preko Njuškala i Poljoprivrednog oglasnika Agrokluba. 

Za više informacija o proizvodima možete se obratiti tvrtki Vi-ja d.o.o. na jedan od niže navedenih kontakata. 


Fotoprilog


Tagovi

VI-JA d.o.o. Mesarska oprema Šurilica za svinje Pušnica Darko Komljanec Prodaja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

VI-JA

Gotovlje 111c, 3313 Žalec, Slovenija
tel: 00386 (0)3 710 23 30, e-mail: trgovina@vija.si web: https://vija.si/hr/