Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Doniranje hrane
  • 16.05.2020. 16:30

Uspješna provedba projekta e-doniranje: Podijeljeno 114 tona mliječnih proizvoda

Pozivamo sve subjekte u poslovanju s hranom i humanitarne organizacije koje se bave posredovanjem u doniranju hrane, da se uključe u e-doniranje te doprinesu društveno i okolišno odgovornom te socijalno osjetljivom poslovanju svojih tvrtki, odnosno udruženja, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: JumpStory
  • 109
  • 4
  • 0

Dosad je putem IT sustava za doniranje hrane podijeljeno 114 tona mliječnih proizvoda prema 58 posrednika u lancu doniranja hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi, navodi Ministarstvo poljoprivrede na svojoj stranici.

"Sustav funkcionira tako da donatori mogu na jednostavan način prijaviti viškove hrane, a administrator sustava, umjesto donatora, pronalazi adekvatnog posrednika koji može preuzeti ponuđenu hranu. Donatorima se omogućava da na jednostavan i brz način izvrše podjelu viškova hrane namijenjene osobama u potrebi, a posrednicima u lancu doniranja hrane da na jednostavan i transparentan način dođu do hrane za svoje korisnike“, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Više informacija na ovu temu možete pronaći ovdje.

Sustav je za vrijeme pilot faze primjene, u trajanju od godinu dana, testiran na ograničenom broju posrednika i donatora, a provedena je anketa među korisnicima koji su sudjelovali u pilotu te su isti ocijenili da je sustav jednostavan za korištenje i da olakšava i ubrzava doniranje hrane.

IT sustav za doniranje hrane je prezentiran i na radionicama za doniranje hrane koje su provedene krajem 2019. i početkom ove godine u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli te je interes za korištenjem ovog sustava u porastu. Navedeno dokazuje i činjenica da su se u periodu od listopada 2019. godine do ožujka 2020. godine, količina donirane hrane i broj donatora udvostručili, a broj posrednika čak i utrostručio.

Mjere pomoći malim mljekarama: otkupljeno i donirano 80 tona mliječnih proizvoda

"Ovim putem pozivamo sve subjekte u poslovanju s hranom i humanitarne organizacije koje se bave posredovanjem u doniranju hrane, da se uključe u e-doniranje te doprinesu društveno i okolišno odgovornom te socijalno osjetljivom poslovanju svojih tvrtki, odnosno udruženja“, poručuju iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

E-doniranje Ministarstvo poljoprivrede Hrana Pučka kuhinja Mlijeko Humanitarne organizacije


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije