Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ženska zadruga Faria
  • 25.06.2017. 12:00

Zadrugarke s Hvara dogurale do oznake HOP

Ženska zadruga Faria zahvaljujući udruživanju, hrabro zakoraknula u svijet poduzetništva.

  • 2.312
  • 253
  • 0

S ciljem promocije domaćih proizvoda u vremenima u kojim se događa sve veća stagnacija otoka poglavito zimi, u vremenima u kojim je zadrugarstvo na koljenima, još uvijek zablistaju i rijetki primjerci složnih zadrugara velikih po svojoj kreativnosti. da je tome tako, svjedoči i Ženska zadruga Faria koja je u današnje vrijeme tržišne krize, zahvaljujući udruživanju, hrabro zakoraknula u svijet poduzetništva.

Kad se osam zadrugarki odluči na zaštitu tradicije..

"S ciljem plasmana autohtonih proizvoda u svrhu očuvanja tradicije i promocije otoka Hvara, kao i našeg ekonomskog osnaživanja, obilježile smo svibanj 2014. godine s osnivanjem ženske zadruge Faria kako bi svoje proizvode lakše plasirale na tržište.

Slatko-slane delicije s kojim se ponose naše članice, spoj su stare recepture naših baka uz dodatak inovativnog štiha kako bi se njima istaknule na tržištu te udovoljile svim zahtjevima istog. Dičimo se tako smokvama u čokoladi, tradicionalnim dalmatinskim kolačima, pralinama s okusima Mediterana, keksićima s lavandom, starogradskim paprenjakom, džemom od mirte, kao i grožđa, te rajčice Lady Marmalade, koji se može koristiti sa slanim delicijama.

..dobije i oznaku "Hrvatski otočni proizvod"

Uzimajući to u obzir, bitno je napomenuti da sve sirovine koje koristimo uzgajamo ili kupujemo isključivo na otoku Hvaru, zahvaljujući čemu su naši proizvodi ograničenih količina nosioci oznake Hrvatski otočni proizvod zbog čega postižu visoku cijenu na tržištu.

Inovativni proizvodi s otoka Hvara sada i u eksluzivnim trgovinama

Sretne smo što su nas prepoznali kupci koji s oduševljenjem iskazuju zadovoljstvo s okusima, kao i stalni partneri koji za svoje ekskluzivne trgovine u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu otkupljuju naša blaga", priča Fedra Gamulin, upraviteljica Zadruge Faria čije članice otkupljuju smokve i rogač, dok eko kadulju i lavandu same uzgajaju.

Visoke cijene analiza, transporta i repromaterijala nisu prepreka

Kao najveći problem u zadrugarstvu, Fedra ističe problem javnosti koji kazuje da su zadruge tvorevina komunizma, a glede operativnih poteškoća, zadrugarke se suočavaju s visokim cijenama analiza, transporta i repromaterijala, no tome usprkos, isplati im se baviti proizvodnjom slatko-slanih delicija zbog visokih cijena gotovih proizvoda. Na žalost, za sada im godišnja proizvodnja teži nivou dodatne zarade, ali nadaju se ozbiljnijem poslovanju u budućnosti.


Tagovi

Fedra Gamulin Hrvatski otočni proizvod Zadrugarstvo Praline s okusima mediterana Otok Hvar


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.