Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fortenova
  • 01.10.2021. 12:00

Zaključeno: Ledo prodan za 615 milijuna eura

Poslovna grupa zamrznute hrane prodana je tvrtki Nomad Foods.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 555
  • 69
  • 0

Zaključen je ugovor o kupoprodaji Poslovne grupe zamrznute hrane, poznatije kao Ledo, a koja je do juče (30. 09.) bila u vlasništvu Fortenova grupe i obuhvaćala Ledo plus d.o.o. u susjednoj Hrvatskoj, Ledo Čitluk kod nas, te Frikom d.o.o. u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Europe. 

Prodana je tvrtki Nomad Foods s kojom je kupoprodajni ugovor potpisan krajem ožujka ove godine. 

U svome priopćenju Fortenova ističe kako je ova velika transakcija zaključena godinu dana nakon što su pokrenuli proces prodaje, unatoč tome što je projekt proveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije. "Puno smo radili na tome i ponosni smo na činjenicu da smo ovom transakcijom u potpunosti ispunili svoje najvažnije ciljeve. Postignuta cijena od 615 milijuna eura potvrdila je vrijednost našeg biznisa, a istovremeno smo u regiju doveli strateškog partnera koji će nastaviti razvijati posao i biti posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brandova", stoji u objavi na njihovim stranicama.

Očekuju da će Nomad Foods biti važan poslovni partner regionalnoj maloprodaji Fortenova grupe u budućnosti. Ovu godinu nazivaju godinom transformacije u kojoj su dovršili refinanciranje i prijenos Mercatora, ispunili planove u uspješnoj ljetnoj sezoni te završili planiranu prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane.

"Sve je to rezultiralo time da Fortenova ima znatno snažniju kapitalnu strukturu", rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora ove tvrtke, zahvalivši svim zaposlenicima na doprinosu koji su svojim radom ugradili u poslovni uspjeh kompanija u kojima rade. "Želimo im sve najbolje s novim partnerima i nadamo se da će i ubuduće poslovati s uspjehom, koji doista zaslužuju", dodao je Peruško.

James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije rekao je kako je ovim potezom ta tvrtka u potpunosti završila svoj program prodaje neosnovnih djelatnosti i ostvarila brojna operativna poboljšanja u svojim djelatnostima. Najavio je da će, kada je riječ o ovoj transakciji, sredstva od prodaje iskoristiti za otplatu duga čime će znatno smanjiti zaduženost kompanije.

"S obzirom na jasno i kontinuirano ostvarivanje zacrtanih ciljeva u 2021. godini, Fortenova grupa sada doista može sa samopouzdanjem gledati u budućnost, jer ova transakcija s Poslovnom grupom zamrznute hrane mijenja našu financijsku poziciju i kapitalnu strukturu te omogućava investicije i rast naših vrlo snažnih djelatnosti u godinama koje dolaze", zaključio je zahvalivši se prijateljima i kolegama u svim društvima Poslovne grupe zamrznute hrane na vještinama, predanosti i zalaganju u vremenu kad su bili dio ove tvrtke. 


Tagovi

Fortenova Ledo Prodaja Nomad Foods Fabris Peruško James Pearson


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.