Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovstvo
  • 21.03.2015. 13:55

Zakup prava lova za 44 državna lovišta

Ugovori će se potpisati na razdoblje od 10 lovnih godina, a za 38 lovišta ugovor se produljuje po drugi puta. Lovozakupnina za predmetna lovišta ukupno iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna godišnje odnosno oko 25 milijuna kuna tijekom trajanja 10-godišnjeg ugovora.

  • 557
  • 34
  • 0

U ponedjeljak 23. ožujka 2015. godine u 14:00 sati, u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede, u Ulici grada Vukovara 78, u Zagrebu, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisat će ugovore o zakupu prava lova za 44 državna lovišta.

Ugovori će biti potpisani na razdoblje od 10 lovnih godina, a za 38 lovišta produljuju se po drugi puta. Lovozakupnina za predmetna lovišta ukupno iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna godišnje odnosno oko 25 milijuna kuna tijekom trajanja 10-godišnjeg ugovora.

"Prava koje proizlaze iz Ugovora su korištenja prava lova u državnom lovištu, a obveze lovoovlaštenika su poštivanje Zakona o lovstvu i provedbenih propisa te poštivanje odredbi Ugovora. Produljenje ugovora o zakupu prava lova nije obveza već privilegija kojom država potiče ispravno i zakonito gospodarenje lovištima te one, koji su tako gospodarili, nagrađuje produljenjem ugovora za naredno desetogodišnje razdoblje", ističu u ministarstvu poljoprivrede.

U sklopu potpisivanja ugovora, pomoćniku ministra Domagoju Križaju, bit će uručena nagrada Safari Club International za predani rad na prilagodbi Zakona o lovstvu potrebama 21. stoljeća. Nagradu će uručiti predsjednik SCI Odbora za međunarodne poslove i razvoj, Norbert Ullmann. Safari Club International osnovan je prije 45 godina u Sjedinjenim Američkim Državama i danas ima više od 55 tisuća članova u 110 zemalja, koji rade na lokalnoj i regionalnoj razini i najveća su međunarodna lovačka organizacija.


Tagovi

Kino dvorana Ministarstvo poljoprivrede Tihomir Jakovina Ugovori o zakupu prava lova Državna lovišta Lovne godine Lovozakupnina Zakon o lovstvu Domagoj Križaj Safari Club International Norbert Ullmann Međunarodna lovačka organizacija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]