Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fotomontaža
  • 22.01.2019. 11:00

Tko stoji iza pokušaja diskreditacije Tolušića?

Zvuči pomalo kao filmska priča, no u javnost su trebale biti puštene falsificirane fotografije kojima se planiralo politički uništiti ministra Tolušića.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
  • 1.309
  • 161
  • 0

Fotomontaže nisu novost. Međutim, novost je da se na njima, i to u prilično degutantnoj simulaciji, našao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Naime, kako je doznao Nacional, za kompromitaciju Tolušića trebali su poslužiti kokain i prostitutka

Spornim fotografijama, koje je objavio Nacional, planiralo se politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i izazvati potres u Vladi. Međutim, Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) je preduhitrila namjeru i utvrdila da je riječ o falsifikatu.

Prema onome što se doznalo, na fotografijama iza kojih, kako pišu, stoji "paraobavještajno podzemlje" - navodni Tolušić sjedi u fotelji i sprema se ušmrkati drogu, a na njemu je crnokosa žena golih nogu koja u ruci drži mobitel. Prema pisanju ovog tjednika, analizom fotografija agenti SOA-e su otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji. 

Vlada: Perfidna i protuzakonita krivotvorina

"U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga. Mnogima smo stali na žulj u sektoru poljoprivrede i prilično sam siguran da znam tko stoji iza ovoga, ali neka se sve istraži. Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi. A onima koji su ovo napravili mogu poručiti da su se na krivog namjerili", rekao je Tolušić za 24 sata

Na ovaj pokušaj diskreditacije drugog čovjeka hrvatske Vlade i čelnika ministarstva poljoprivrede, reagiralo se i priopćenjem iz Vlade u kojemu najoštrije osuđuju "takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike".

"Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo često svjedočili u proteklom razdoblju", navodi se između ostalog.

Tolušić: Banda koja se zaigrala, nek počne pakirati kofere

Novinarima je ispred Vlade, cijeli slučaj komentirao sam Tolušić: "Dvije godine uvodim red u svoj sektor i čistim kriminal, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga i bit ću još žešći u budućnosti. Svi oni koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, to mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog i da počnu pakirati kofere", rekao je Tolušić. 

Na koga sumnja nije želio reći, no potvrdio je da je i sam prijavio slučaj policiji. 


Tagovi

Fotomontaža Tomislav Tolušić SOA Kokain Prostitutke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).