Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rumsko Udruženje poljoprivrednika
  • 27.01.2016. 15:30

Zašto je važno udruživanje poljoprivrednika?

Članovi rumskog Udruženja poljoprivrednika koristeći savremene načine komunikacije brzo dolaze do važnih informacija za dobijanje kredita i subvencija.

  • 691
  • 258
  • 0

Iako relativno mlado, Udruženje poljoprivrednika opštine Ruma okuplja blizu 400 članova, i to ne samo iz Rume nego i iz ostalih sremskih opština. Poljoprivrednici - čalnovi udruženja, komuniciraju savremenim sredstvima komunikacije tako da su pravovremeno informisani o svim aktuelnim dešavanjima u agraru.

Važno je informacije imati na vreme

Ukoliko ste član Udruženja poljoprivrednika opštine Ruma prvi ćete biti obavešteni o subvencijama, kreditnim linijama sa pokrajinskog i republičkog nivoa, kao i svim sredstvima evropske unije namenjenim poljoprivredi.

Uglješa Trkulja
Uglješa Trkulja

"To se prvenstveno odnosi na IPARD fondove o kojima naši poljoprivrednici još uvek nisu dovoljno informisani. Članovi našeg udruženja su upoznati sa njihovim obavezama ali i pravima koja su vezana za IPARD fondove jer smo imali nekoliko predavanja na kojima smo detaljno govorili o toj temi", kaže Uglješa Trkulja, predsednik Udruženja poljoprivrednika u opštini Ruma.

"O toj temi biće govoreno i u narednom periodu jer se očekuje da ćemo ta sredstva moći da koristimo od septembra ove godine, kada će biti raspisan prvi javni poziv, i želimo da naši poljoprivrednici do tada budu upoznati sa svim detaljima oko toga", dodaje Trkulja.

Po raznim konkursima za poljoprivredu dobili 55 miliona dinara

U rumskom Udruženju poljoprivrednika kažu da su zbog brze informacije u prošloj godini uspeli da apliciraju za sredstva po raznim pokrajinskim konkursima i u prlilog tome ističu da su po broju korisnika prvi po konkursu za sredstva za navodnjavanje u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Rumsko Udruženje poljoprivrednika
Jedan od sastanaka Udruženja

"Kada iza sebe ostavite udruženja poljoprivrednika Novog Sada, Kikinde, Subotice, Bečeja i mnogih drugih, onda shvatite da udruženje radi pravu stvar. Bez dobre komunikacije i ozbiljnosti naših članova, rezultati ne bi bili ovakvi. Naši članovi su i treći u Vojvodini kod korišćenja sredstava za podizanje plastenika", objasnio je Trkulja.

Prema podacima sa kojima raspolaže rumsko Udruženje, njihovi članovi su od pokrajinskog sekretrijata za poljoprivredu dobili 55 miliona dinara po raznim konkursima.

Zajedničkim snagama do razvijenije poljoprivrede

Zanimljiv je podatak da su članovi rumskog Udruženja poljoprivrednika uglavnom mladi poljoprivrednici koji su spremni da ulažu u poljoprivredu i da u proizvodnju uvode nove tehnologije, ali da u tom poslu poštuju reč struke. "Naravno da mi u udruženju imamo i starijih paora, ali je dobra stvar što svi zajedno želimo razvijenu poljoprivredu i što zajednički pokušavamo da na najbolji način iskoristimo svu pomoć pokrajinskih i republičkih institucija. Na pravi način smo reagovali i kod besplatne analize zemljišta koju je finansirala opština Ruma, kada su naši članovi uradili analizu za sve površine koje poseduju, ali su uticali i na svoje komšije i prijatelje da učine to isto", kaže Trkulja.

Uskoro prezentacija novih konkursnih linija

Predavanje rumskog Udruženja poljoprivrednika
Uskoro prezentacija novih konkursnih linija

Vec sledećeg meseca članovi Udruženja poljoprivrednika, ali i ostali zainteresovani paori iz Srema mogu prisustvovati prezentaciji novih konkursnih linija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Predstavnici tog sekretarijata najaviće sve ono što poljoprivrednike očekuje u ovoj godini, a pošto je već sada izvesno da će broj zaintersovanih biti veći ove nego prethodnih godina, važno je aplicirati prvi. Upravo zbog toga u Udruženju očekuju nove članove iz čitavog regiona, a jedino što je bitno je da budući član bude punoletan i poštuje Statut udruženja.

Foto:bigstockphotos.com;budabar


Tagovi

Ruma Udruženje poljoprivrednika Agrar Subvencije Krediti Evropska unija IPARD fondovi Uglješa Trkulj Ruma


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃