Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 11.10.2020. 18:00

Claas predstavio silažni adapter Orbis 900 transportne širine tri metra

Claas je za novu sezonu 2021. predstavio najnoviji adapter za silažni kombajn Orbis 900 koji se sklapa za samo 30 sekundi, a čak ni ne zahteva da vozač izlazi iz kabine.

Foto: Claas
  • 127
  • 5
  • 0

Claas je za novu sezonu 2021. predstavio najnoviji adapter za silažni kombajn Orbis 900. Kao i kod modela Orbis 750, novi okvir sastoji se od pet delova. To mu omogućava brzo sklapanje i izuzetno kompaktan dizajn, prilagođen je vožnji na ulici, bez značajnog ugrožavanja vidljivosti sa prednje ili sa bočne strane.

Kako ističu iz ove kompanije, kao rezultat nove transportne širine od samo tri metra, vožnja putevima sada je moguća bez potrebe za posebnim odobrenjem. Zahvaljujući odličnoj vidljivosti, transportna brzina od 40 km/h može se sigurno održavati.

Tokom montaže/demontaže, potpuno integrisana transportna zaštita sa oznakama sa upozorenja i osvetljenja automatski se okreće u odgovarajući položaj za učešće u saobraćaju ili terenski rad. Čitav postupak traje samo 30 sekundi, koji ne zahteva izlazak vozača iz kabine.

svc
Transportna širina adaptera je tri metra

"To znatno skraćuje vreme prevoza i postavljanja te smanjuje radno opterećenje operatera tokom transfera. Pri brzini između dva i sedam km/h, dodir dugmeta je sve što je potrebno za pokretanje postupka automatskog sklapanja", ističu iz Claas-a.

Kako ne bi prekračili opterećenje pogonske osovine od 11,5 t, dostupan je integrisani transportni sistem koji se raspoređuje automatski kada se aktivira način vožnje ulicom ili prigušivanje oscilacija. Iz kompanije ističu da je pričvršćivanje 8,93 metara širokog Orbisa 900 takođe "mačji kašalj". 

Univerzalna upotreba

Ravan ugao za ugradnju s dva različita položaja i vrlo ravan dizajn omogućava sečenje stabljike do čak 85 mm. Ove karakteristike i upotreba malih i velikih trostepenih transportnih diskova znače da se adapter može koristiti ne samo za kukuruz, već i za druge silažne useve. Osim toga, pogodan je i za one niskog rasta. Veliki diskovi neposredno ispred jedinice obezbeđuju pouzdanu obradu čak i velikih količina. Obezbeđeno je i da se klipovi koji su pali takođe otpreme do grla.

hjh
Zbog malih i velikih trostepenih transportnih diskova Orbis 900 može da se koristi ne samo za kukuruz, već i za druge silažne useve

Ističu da se vođice u područjima sa visokim habanjem mogu lako zameniti, a umesto standardnih komponenata protoka useva, kao opcija postoje verzije PREMIUM LINE otporne na habanje. Drugi se sastoje od vodećih čeličnih traka, dovodnih bubnjeva sa dodatnim premazom i noževa otpornih na habanje oblika polumeseca. Naglašavaju da modularni dizajn bubnjeva olakšava eventualne popravke.

Transportni sistem u obliku slova V podržan je od dva dovodna konusa na rotorima sa svake strane. Bubnjevi sa tri podešavanja brzine omogućavaju siguran, uzdužni prenos useva

Dvostepeni glavni prenosnik olakšava prilagođavanje različitim uslovima rada. Menjači rade na malim obrtajima i zbog toga smanjuju habanje. Takođe, objašnjavaju da svi diskovi imaju sveobuhvatnu zaštitu od preopterećenja.

cs
Zbog male transportne širine omogućena je odlična vidljivost iz kabine

Izvrsno praćenje kontura, bez obzira na karakteristike zemljišta

Uprkos velikoj radnoj širini, Orbis 900 može optimalno da prati konture zemljišta. To je omogućeno nagibnim ramom sa korekcijom +/- 5° u kombinaciji sa sisteom AUTO CONTOUR. Pored dve standardne trake senzora na spoljnim krajevima, opcija je i treća, centralno montirana. Ovo obezbeđuje dalje primetno prilagođavanje, posebno na neravnom terenu.


Tagovi

Claas Kukuruzni adapter Orbis 900 Silažni adapter


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)