Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petodnevni događaj
  • 02.04.2022. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Mostar postaje privredni centar regije - 800 izlagača stiže na sajam

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulazu, a cijena za jednokratnu posjetu je pet maraka po osobi, koliko košta i parking za automobil

Foto: Mostarski sajam gospodarstva
  • 220
  • 34
  • 0

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, kao najvažniji privredni događaj u Bosni i Hercegovini, nakon dvije godine pauze, uzrokovane pandemijom Covid-19, ponovo otvara svoja vrata u utorak, 5. aprila. Na 23. izdanju ove manifestacije, koja se održava na 30.000 m2 izložbenog prostora svoje potencijale predstavit će oko 800 izlagača iz BiH, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela i Njemačke.

"Od kolektivnih nastupa izdvojili bismo Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana i Vanjskotrgovinske komore BiH, Forum jadransko-jonskih privrednih komora i Privredne komore FBiH, koji će se predstaviti s institucijama i kompanijama iz zemalja članica", ističe Oliver Cvitković, portparol Sajma. 

I konferencijski program je sadržajan. Pored ostalog, održat će se poslovni forum u organizaciji zemlje partnera Mađarske, konferencija o turizmu, kao i solarnim elektranama te predavanje vezano za kružnu i zelenu ekonomiju usmjereno na poljoprivredno-prehrambeni sektor. Planirana je i konferencija telekom industrije na kojoj se očekuje i Mate Rimac

"U prosjeku sajam svake godine posjeti oko 50.000 ljudi. Uz privredni, sajam ima ogroman društveni značaj jer se na njemu susreću poslovni ljudi iz svih dijelova grada Mostara i cijele BiH", dodaje Cvitković.

Infrastrukturu sajma čine dva zatvorena paviljona i veliki parking prostor od preko 3.000 m2. Ulaznice se mogu kupiti na samom ulazu, a cijena za jednokratnu posjetu je pet maraka po osobi, koliko košta i parking za automobil. Organizirane grupe imaju popust, od 20 do 50 osoba = 20 posto  i od 50 osoba = 50 posto. Sajam traje pet dana, odnosno do 9. aprila. 


Tagovi

Mostarski sajam Sajam gospodarstva Mostar Oliver Cvitković Mate Rimac Sajam privrede


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/