Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naučni skup
  • 26.11.2016. 10:30

Razvoj traktora i primena OIE

Naučni skup "Razvoj traktora i primena obnovljivih izvora energije" održaće se na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu drugog decembra, s početkom u 9.30h.

Foto: bigstockphoto.com/Eivaisla
  • 118
  • 6
  • 0

Ove godine, naučni skup "Razvoj traktora i primena obnovljivih izvora energije" održaće se na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu po 23. put. Tradicionalno, skup će i ove godine biti organizovan, prvog petka u decembru, tačnije drugog decembra.

Na skupu će učestvovati stručnjaci u oblasti poljoprivredne tehnike i obnovljivih izvora energije kao i predstavnici privrednih subjekata. Organizator Skupa je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Departman za poljoprivrednu tehniku, Naučno društvo za pogonske mašine, traktore i održavanje - JUMTO, Društvo za razvoj i koršćenje biogoriva - BGO i Akademija inženjerskih nauka Srbije Odeljenje biotehničkih nauka.

Početak skupa zakazan je za 9.30 h, a nakon otvaranja Skupa biće održana predavanja po pozivu na različite teme. Između ostalog govoriće se i o stanju i pravcima razvoja traktora, a u okviru ove teme biće predstavljeni noviteti sa nedavno održanog sajma EIMA u Bolonji. Takođe učesnici će moći da se informišu i o novim evropskim propisima u pogledu standarda emisije izduvnih gasova vanputne mehanizacije kao i novine u obaveznosti ugradnje zaštitnih kabina i ramova na traktore u Republici Srbiji.

U okviru skupa organizator je najavio i održavanje okruglog stola na temu Mehanizacija kao faktor unapređenja poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Foto: bigstockphoto.com/Eivaisla


Tagovi

Jumto Departman za poljoprivednu tehniku Pravci razvoja Traktori Mobilni sistemi


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.