Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulov soma
  • 16.04.2019. 10:30
  • Požeško-slavonska, Oriovac

Ulovili soma od 61 kilograma - u želucu mu našli ribe i cijelu patku!

Padaju rekordi! Mato Sigurnjak sa sinom Markom ulovio je, doslovno, grdosiju!

Foto: Dražen Krstanović/pozega.eu
  • 574
  • 51
  • 0

Čak 61 kilogram težio je som koji je požeški ribič Mato Sigurnjak ulovio ovih dana na sportskom ribnjaku u Oriovcu (susjedna Hrvatska, op.u.). Mato često odlazi u ribolov očekujući da će uloviti kapitalca. Do sada je imao desetak veleulova, somova od 25, 15 i desetak kilograma. Upornost se isplatila i dočekao je "grdosiju“.

Ovoga puta uz Matu na vodio je bio sin Marko i kolega Josip Jakoubek. Roštiljalo se. Dan kao i mnogi drugi na vodi. Ništa nije ukazivalo da će ribetina zagristi. A onda strka. Rola je "zacvrčala“. Mato je povukao kontru. Štap se savio do vode. Grdosija je zagrizla. Više od pola sata som nije popuštao, a onda je počeo pokazivati znakove umora. Borba je trajala više od sat vremena. Sin Marko je na kraju ušao u vodu i kukom izvukao ribetinu.

Som je ulovljen na veću crvenperku. Najlon standardan, 045, a udica oveća trokuka. Mato koristi predvez čelične sajle. Zahvaljujući mobitelu vijest se brzo proširila među Matinom rodbinom i prijateljima. Željeli su vidjeti čudo od soma. Mjerenje je pokazalo da je bio dugačak 191 centimetar. Bila je to jedinstvena prilika da se slika za uspomenu. Jelo se, pilo i zapjevalo. Iznenađenje je nastalo kada su somu izvadili utrobu. U želudcu je bilo nekoliko riba i cijela patka.

Autor: Dražen Krstanović/pozega.eu


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Som Ribolov Rekord

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]