AgroKlub.rs

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Pretraga - Kompost Od Gljiva

Kompost Od Gljiva

Pretraga članaka za ključne reči: kompost od gljiva. Rezultati su poređani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 13.

Kompost od gljiva za đubrenje zemlje

Kompost od gljiva
06.10.2017.

Kompost od gljiva za đubrenje zemlje

U organskoj proizvodnji sve je popularniji kompost od gljiva, odnosno kompost od mešavine slame, đubriva životinjskog porekla (najčešće konjskog, kravljeg ili kokošjeg) i ostataka gljiva nakon berbe. Radi se zapravo o potrošenom supsratu na kojem rastu gljive. U poređenju sa drugim đubrivima, ovaj kompost ne sadrži puno hranjivih materija... Kompost od gljiva za đubrenje zemlje

Kako i šta kompostirati?

Kompostiranje
28.11.2017.

Kako i šta kompostirati?

Vreme je kada čistimo bašte od uvelog bilja, trulih plodova, lišća i granja, te zemlju pripremamo za mirovanje. Ovo je odličan period da započnete sa pripremom komposta, koji ćete moći da koristite u proleće. Kompost predstavlja organsku materiju, koja je nastala razgradnjom aerobnim putem. Koristi se kao đubrivo i kao poboljšivač zemljišta... Kako i šta kompostirati?

Simptomi i prva pomoć kod trovanja gljivama

Trovanje gljivama
04.10.2017.

Simptomi i prva pomoć kod trovanja gljivama

Da li znate da šumske, divlje gljive mogu maksimalno da "izdrže" četiri dana, a i onda čudno mirišu? Ukoliko imaju miris na mastilo ili lepak - više nisu jestive. Ipak, ako pojedete "stare" gljive možete dobiti tek dijareju. Ali, ako pojedete otrovne gljive, mogli biste završiti u bolnici. Simptomi od pola sata do 24 sata Simptomi trovanja gljivama... Simptomi i prva pomoć kod trovanja gljivama

Aplikacija za raspoznavanje gljiva

Skupljanje gljiva
04.08.2017.

Aplikacija za raspoznavanje gljiva

Češki programeri su nedavno javnosti predstavili aplikaciju za raspoznavanje gljiva, koja će pomoći u slučaju sumnje o kojoj gljivi je reč i koju gljivu brati, a koju je bolje ostaviti u šumi. Ideja je nastala prošle jeseni, nakon saznanja da ne postoji nijedna takva. Prednost aplikacije je u tome što radi i "oflajn", tako da je možete koristiti i... Aplikacija za raspoznavanje gljiva

Kompostiranje u stambenim prostorima

Mini kompostište
02.01.2017.

Kompostiranje u stambenim prostorima

Biootpad iz domaćinstva čini trećinu ukupnog komunalnog otpada koji stvorimo u toku dana. Većina ovog otpada završi na deponijama i ostaje neiskorišteno, pa negativno utiče na životnu sredinu. Jedan od najboljih načina za iskorištavanje biootpada jeste kompostiranje i proizvodnja kvalitetnog prirodnog đubriva za ishranu biljaka. Pored toga što... Kompostiranje u stambenim prostorima

Kako proizvesti kompost, prirodnu hranu za biljke?

Poznato nam je da prirodni procesi ne poznaju otpad, sve ima svoje mesto u kruženju materije i protoku energije. Još u prvim susretima sa školskim gradivom smo naučili da u jesen kada opadne lišće s grana, ono se razgrađuje u čemu pomažu razni insekti, gliste, mikroorganizmi, itd. i da se u tom procesu pretvori u humus, odnosno plodno zemljište... Kako proizvesti kompost, prirodnu hranu za biljke?

Kompost iz rogova, preparati iz kravlje lobanje?

Jedan od završnih i praktičnih sadržaja u sklopu višednevne manifestacije Dani biodinamičke poljoprivrede koju su zajednički organizovali poljoprivredno gazdinstvo Drvo života iz Ugaraka,otvoren univerzitet Pučko, Obris iz Požege i Savetodavna služba, Podružnica požeško-slavonske županije, bio je pripremanje biodinamičkih preparata, koji su i... Kompost iz rogova, preparati iz kravlje lobanje?

Posetite praznik bilja i gljiva u Krepoljinu

Dani bilja i gljiva
08.10.2016.

Posetite praznik bilja i gljiva u Krepoljinu

U organizaciji Turističke organizacije opštine Žagubica, a u saradnji sa Ekološkim društvom "Studenac" u Krepoljinu održava se 11. put manifestacija Dani bilja i gljiva, u prostorijama Osnovne škole “Jovan Šerbanović“ kao i širom Homolja, a pod pokroviteljstvom opštine Žagubica i uz pomoć stručnjaka Mikološkog saveza Srbije. Na... Posetite praznik bilja i gljiva u Krepoljinu

Italijani izumeli vegansku kožu od - gljiva!

Veganska koža
19.08.2016.

Italijani izumeli vegansku kožu od - gljiva!

MuSkin je neobična koža proizvedena isključivo od gljiva. Ideja o njenoj proizvodnji potekla je od italijanskih proizvođača tkanina. Koža je dobijena od 100% biorazgradivog tekstila, a izrađena je u fabrici GradoZero Espace. Tkanina je proizvedena ekstrakcijom iz kineskih gljiva. Ona prolazi proces bojenja koji je potpuno prirodan i bez hemikalija... Italijani izumeli vegansku kožu od - gljiva!

Osnove i pravila kompostiranja

Prerada otpada
18.04.2016.

Osnove i pravila kompostiranja

Kompostiranje je pametan način korišćenja ostataka posle košenja, rezidbe, skupljanja lišća i drugih aktivnosti u dvorištu ili bašti, jer se od onoga što je potencijalno bio otpad dobija besplatnan i vrlo kvalitetan oplemenjivač zemljišta. Kompostiranje se bazira na aktivnosti bakterija, koje razlažu materijal uz istovremenu produkciju toplote... Osnove i pravila kompostiranja

Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Kompost od lišća
06.10.2015.

Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Jesen je vreme kada se mnogi od nas pitaju šta da učine sa velikom količinom lišća u voćnjaku ili dvorištu. Nažalost, većina ljudi skupljeno lišće spaljuje i tako gubi dragocenu organsku materiju toliko potrebnu zemljištu. Kompost od lišća povećava sadržaj vlage u zemljištu i poboljšava njegovu strukturu. Dovoljno je lišće skupiti i... Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Kako kompostirati uz pomoć glista?

Značaj glista
30.09.2015.

Kako kompostirati uz pomoć glista?

Eko-kutija predstavlja način recikliranja kućnog organskog otpada pomoću glista i mikroorganizama. U ovu svrhu se najčešće koristi obična crvena glista iz stajnjaka (Eisenia fetida), koju možemo kupiti u svakoj ribolovačkoj prodavnici, ili iskopati oko bilo koje štale. Pored toga što se oslobađamo nepotrebnih ostataka na sasvim prirodan i... Kako kompostirati uz pomoć glista?

Sami utvrdite vrstu zemljišta i popravite ga!

Prihrana zemlje
18.08.2016.

Sami utvrdite vrstu zemljišta i popravite ga!

Zemljište je mešavina sastojaka gline, peska, krečnjaka i humusa - u različitim razmerama. Međutim, posmatranjem i dodirom možemo da utvrdimo sastav zemljišta. Sa nekoliko mesta iskopajte uzorke zemljišta s dubine 20-30 cm. Vlažne i suve uzorke protrljajte između prstiju i osetićete razliku. Test za glinovito zemljište Glinovito zemljište se... Sami utvrdite vrstu zemljišta i popravite ga!

Niste zadovoljni sa gore prikazanim rezultatima? Pokušajte sa Google pretraživanjem!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretraživanja, a prema određenim ključnim rečima.

Poljoprivredni oglasnik - Kompost Od Gljiva

Nema rezultata.