Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nestle
  • 17.10.2015. 15:00

Nestle se suočava s padom prihoda!

Opoziv tjestenine u Indiji i popusti u SAD-u spustili Nestleove prihode.

Foto: depositphotos.com, bigtex
  • 148
  • 11
  • 0

Švicarski prehrambeni div Nestle snizio je u petak godišnju prognozu nakon što je u devetomjesečnom razdoblju zabilježio blagi pad prihoda zbog povlačenja proizvoda u Indiji i dodatnih troškova vezanih za popuste u američkom odjelu Skin Health.

Ukupni su prihodi u devetomjesečnom razdoblju do kraja rujna manji 2,1% nego u istom razdoblju prošle godine i iznose 64,9 milijardi švicarskih franaka (59,8 milijardi eura). Time je Nestle u promatranom razdoblju ostvario organski rast od 4,2%, u odnosu na 4,5% zabilježenih u prvoj polovini godine. Organski rast isključuje utjecaj valutnih tečajeva, akvizicija i prodaje imovine.

Tjestenina Maggi povučena s indijskog tržišta

U kompaniji su snizili prognozu ovogodišnjeg organskog rasta s pet na oko 4,5%, što znači da neće dosegnuti dugoročno zacrtani raspon od 5 do 6%. "Nakon dobrog rezultata u prvoj polovini godine na naše su rezultate u trećem tromjesečju utjecali izvanredni događaji, uključujući onaj s tjesteninom Maggi u Indiji i prilagodbu popusta u ogranku Nestle Skin Health", tumači u priopćenju izvršni direktor Paul Bulcke.

Tjestenina je povučena s indijskog tržišta zbog bojazni za sigurnost potrošača. U SAD-u je zabilježeno poboljšanje prodaje smrznute hrane nakon preustroja brenda Lean Cuisine, ali je u Kini prodaja posustala, uz sporiji oporavak, kazao je Bulcke.

Pala i prodaja mliječnih proizvoda

Povlačenje tjestenine Maggi u Indiji ponovo je u značajnoj mjeri negativno utjecalo na rast u regiji južne Azije, napominju iz Nestlea. U odjelu Skin Health, Nestleovi su popusti na lijekove na recept premašili rezervacije, što je rezultiralo dodatnim troškom u trećem tromjesečju.

U Europi je prodaja mliječnih proizvoda i sladoleda smanjena na godišnjoj razini za 350 milijuna franaka, na 11 milijardi franaka, unatoč prognozama da će kupci s obzirom na vruće ljeto pojačano kupovati sladolede. U segmentu vode zabilježen je pak u devetomjesečnom razdoblju organski rast od 7,1%. Viša je stopa, od 7,8%, zabilježena samo u segmentu slatkiša.

Foto: depositphotos.com, bigtex


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Nestle Organski rastm Prihodi Maggi Paul Buckle Lean Cuisine Pad prihoda Skin Health Povlačenje tjestenine Južna Azija Tjestenina Pad prodaje Mliječni proizvodi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]