Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi
  • 02.12.2021. 18:00
  • Berlin, Njemačka

U tjedan dana otkazana dva velika poljoprivredna sajma

Međunarodni Zeleni tjedan i Fruit Logistica otkazani su zbog pandemije koronavirusa. Znaju se novi termini održavanja.

Foto: Facebook/Fruit Logistica
  • 71
  • 26
  • 0

U samo tjedan dana otkazana su dva svjetska poljoprivredna sajma koja su trebala biti održati u Berlinu – Zeleni tjedan i Fruit Logistica.

Berlinski Grüne Woche, poznat i kao Green Week se trebao održati od 21. do 30. siječnja 2022. godine, a razlog za otkazivanjem je sve veći broj zaraženih u Njemačkoj zbog četvrtog vala zaraze Covidom-19, kao i trenutna i očekivana ograničenja povezana s pandemijom.

Prepoznajući važnost ovog sajma za prehrambenu i poljoprivrednu industriju, organizatori su najavili da će se ovaj događaj održati od 20. do 29. siječnja 2023.

"Cilj ove manifestacije su susreti, isprobavanje, otkrivanje i kušanje. S obzirom na zadane uvjete poput maski i udaljenosti, ne možemo ispuniti očekivanja naših posjetitelja", izjavio je Lars Jaeger, voditelj sajma.

Fruit Logistica u travnju iduće godine

Otkazana je i Fruit Logistica – vodeći sajam povrćarskog i voćarskog svijeta. Trebala se održati od 9. do 11. veljače 2022., no organizatori navode da su ju primorani otkazati zbog pandemije koronavirusa.

Prolongirana je za proljeće, točnije od 5. do 7. travnja 2022. godine.

"Očekujemo da će se situacija s koronavirusom u veljači smiriti, zbog poduzetih mjera zaštite", rekao je voditelj organizacije sajma Kai Mangelberger, objašnjavajući odluku. 

Inače, Fruit Logistica se održava na površini od oko 140 tisuća metara kvadratnih te okuplja proizvođače svježeg voća i povrća. Ondje se predstavljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakiranje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi koji čine dio velike slike ovoga sektora.

Biofach i Agritechnica još drže zakazane datume

Kada je riječ o sajmovovima u Njemačkoj, još uvijek stoji datum za najveći međunarodni sajam ekološke hrane i proizvoda, Biofach koji bi se trebao održati od 15. do 18. veljače u Nürnbergu. I velika Agritechnica i dalje drži svoj datum, od 27. veljače do 5. ožujka. 

Svakako pratite naš kalendar sajmova u kojem redovito unosimo nova događanja te ažuriramo izmjene. 


Tagovi

Fruit Logistica Zeleni tjedan Green Week Grüne Woche Berlin Otkazano Sajmovi Novi datum


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.