Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 13.12.2015. 13:30

Srbija ima istorijsku šansu da poveća izvoz u Rusiju

Popović je ocenio kao potpuno nelogično to da Vlada danas, kada Srbija ima istorijsku šansu za povećanje izvoza na tržište Rusije, smanjuje budžet za poljoprivredu.

  • 64
  • 2
  • 0

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović zatražio je od Vlade Srbije da poveća izdvajanja za poljoprivredu jer zbog sankcija koje je Moskva uvela Turskoj i EU, Srbija ima istorijsku šansu za povećanje izvoza na rusko tržište.

Popović je ocenio kao potpuno nelogično to da Vlada danas, kada Srbija ima istorijsku šansu za povećanje izvoza na tržište Rusije, smanjuje budžet za poljoprivredu, navodi se u saopštenju SNP-a u kome se dodaje da sve subvencije u budžetu za 2016. rastu, osim za agrar. "Subvencije za turizam su porasle za 50 odsto, što je dobro, ali je neprihvatljivo da subvencije za poljoprivredu budu manje za čak 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Kao da neko namerno podmeće klipove u točkove srpskih seljaka", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima "vodu ne pije" pokušaj Vlade da objasni kako su subvencije za poljoprivredu smanjene za samo 100 miliona dinara, jer se "na taj način zamagljuje stvarnost". "Istina je da će u ovoj, 2015. godini, subvencije za seljake biti za osam milijardi dinara veće nego što je planirano, jer je Vlada loše procenila njihov iznos, pa će naknadno morati da izmiri taj dug. To onda znači da će naredne godine agrarni budžet praktično biti za skoro 30 odsto manji nego ove godine, i to nominalno, a realno će biti još manji. To je nedopustivo", rekao je Popović.

Foto:depositphotos.com; voronin-76


Izvori

beta.rs


Tagovi

Nenad Popović Izdvajanje za poljoprivredu Subvencije Agrarni budžet Izvoz Rusija Turska

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!