Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Standard kvalitete vina
  • 07.02.2020. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

IFS certifikat kao dokaz kvalitetnog i sigurnog vina

IFS certifikat je jedan od najprepoznatljivijih standarda i certifikata u prehrambenoj industriji koji govori o sigurnosti prehrambenih proizvoda i sljedivosti u lancu proizvodnje.

Foto: Vedran Stapić (ilustracija)
  • 760
  • 54
  • 0

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek održan je seminar Certifikacija vinarija prema IFS Food standardu.

Osječko-baranjska županija ima čak 4 vinogorja i 12 vinskih cesta, no kako bi bogatstvo vina otkrili i drugi, treba ga plasirati na tržište. Najjednostavniji put do kupaca su supermarketi, a da bi se našlo na njihovim i policama trgovačkim lanaca diljem Europe ono mora biti prema IFS standardu.

"IFS certifikat je jedan od najprepoznatljivijih standarda i certifikata u prehrambenoj industriji koji govori o sigurnosti prehrambenih proizvoda i sljedivosti u lancu proizvodnje. Kako biste dobili potvrdu morate ispuniti listu s 250 zahtjeva, od kojih se mora zadovoljiti oko 75%. Zahtjevi se tiču od osobne higijene, infrastrukure do samog procesa proizvodnje i upravljanja tim proizvodom“, objasnila je za Osječku televiziju Ana Katić, voditeljica seminara.

Raste kvaliteta domaćih vina, ali je 27% vinograda starije od 30 godina

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je oko 100-tinjak vinara, no tek se njih tridesetak bavi ozbljnijom proizvodnjom te im je iznimno značajno dobro se pozicionirati na tržištu. "Nama kao komori interes je da vinari imaju otvorene puteve prema tržištu, budu što konkuretniji, rade što bolje. Ovaj standard će im sigurno to omogućiti“, rekao im je Igor Mikulić iz Odsjeka za Poljoprivredu HGK ŽK Osijek.

Posjedovanje IFS-a proizvođaču vina je potvrda usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkim krugovima predstavlja značajnu garanciju ostvarenja visoke kvalitete i sigurnosti proizvoda.

Više o IFS certifikatu pogledajte u videu:

 

Slika: s kluba galerija


Tagovi

IFS Food certifikat Vina Vinarija Hrvatska gospodarska komora Vinogorja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije