Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 11.02.2020. 16:30

Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini 15 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je raspisao konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini za ovu godinu.

Foto: Jelena Gajić Đokić
  • 609
  • 29
  • 0

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Predmet konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka.

Tekst konkursa, obrazac prijave i Pravilnik nalaze se ispod teksta

Stočarima maksimalno 2.000.000 dinara 

Za stočarsku proizvodnju je predviđeno 15.000.000 dinara. Za žene preduzetnike i pravna lica čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, mlađe od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 dinara za žene preduzetnike i pravna lica, preduzetnike i pravna lica čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i mlađe od 40 godina. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 200.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 400.000 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01.01.2020. godine.

Sufinansiraće se sledeće investicije:

  • nabavka opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka;
  • nabavka opreme za čišćenje, pranje, dezinfekciju (sterilizaciju) objekta, opreme, alata, uređaja i mašina, uključujući i opremu za garderobe i sanitarne prostorije;
  • nabavka laboratorijske opreme (bez staklenog pribora) za internu upotrebu, kao deo prerađivačkog pogona;
  • nabavka opreme za omamljivanje, klanje i obradu trupova;
  • nabavka opreme za sakupljanje, prijem, čuvanje/skladištenje (hlađenje), uklanjanje i preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla koji nisu za ishranu ljudi;
  • nabavka opreme i uređaja za rasecanje, obradu, preradu, pakovanje i označavanje mesa i usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa, mašinski separisanog mesa i proizvoda od mesa;
  • nabavka opreme i uređaji za hlađenje, pasterizaciju i sterilizaciju mesa i proizvoda od mesa;
  • nabavka laboratorijske opreme (bez staklenog pribora) za internu upotrebu kao deo prerađivačkog pogona;
  • nabavka opreme za čišćenje, pranje, dezinfekciju (sterilizaciju) objekta, opreme, alata, uređaja i mašina, uključujući i opremu za garderobe i sanitarne prostorije.

I specifični uslovi za konkurisanje

Novac mogu dobiti poljoprivredna gazdinstva koja nedeljno prerade maksimalno 5.000 litara sirovog mleka, odnosno godišnje maksimalno 250.000. Zatim, poljoprivredna gazdinstva moraju imati odobren objekat u skladu sa Pravilnikom. Tu su i ona poljoprivredna gazdinstva koja nedeljno prerade maksimum 2.000 kilograma, odnosno godišnje maksimalno 100.000 kilograma proizvoda od mesa. 

Kako se prijaviti?!

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21.000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za preradu mleka i mesa u 2020 godini," ili lično na pisarnici u zgradi Pokrajinske vlade Vojvodine, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10 do 12 sati. 

Tekst konkursa, obrazac prijave i Pravilnik mogu se preuzeti na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine: http://www.psp.vojvodina.gov.rs.

Konkurs je otvoren do 06. marta ove godine. 


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Finansiranje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Sufinansiranje Stočarstvo Oprema Prerada mleka Prerada mesa


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.