Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo turizma
  • 24.07.2018. 18:00

Zabok, Split, Osijek, Opatija, Pula i Dubrovnik središta strukovnog obrazovanja u sektoru turizma

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 500 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova, namijenjenih za razvoj ljudskih potencijala u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Foto: Pixabay/HoliHo
  • 294
  • 22
  • 0

Srednja škola Zabok, Turističko-ugostiteljska škola Split, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Ugostiteljska škola Opatija, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik bit će službeni centri strukovnog obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva u Hrvatskoj. Potvrđeno je to, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma, na službenom imenovanju 25 strukovnih škola regionalnim centrima kompetentnosti u sektorima turizma i ugostiteljstva, strojarstva, elektrotehnike i računalstva, poljoprivrede te zdravstva, održanog u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. 

"U zemlji iznimnog turističkog potencijala kao što je Hrvatska napore i dostupne resurse usmjeravamo prema edukaciji, aktivaciji i popularizaciji turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Zbog toga sam iznimno zadovoljan što ćemo putem Regionalnih centara kompetentnosti osigurati kvalitetnu i suvremenu izobrazbu kadrova za turizam i ugostiteljstvo, uz aktivnu potporu i suradnju vrhunskih stručnjaka iz javnog i privatnog sektora. Vjerujem kako ovim projektom kreće novo doba za ljudske potencijale u turizmu na korist zaposlenika koji će dobiti vrhunsko znanje sukladno suvremenim trendovima na tržištu, ali i poslodavaca koji će dobiti kvalitetnu radnu snagu s praktičnim iskustvom“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli dodajući kako će Centri na ovaj način dobiti i novu opremu i smještajne kapacitete namijenjene učenicima i učiteljima.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 500 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova, namijenjenih za razvoj ljudskih potencijala u sektoru turizma i ugostiteljstva. Uz dosadašnje programe stipendiranja učenika ugostiteljsko-turističkih zanimanja i suradnje s poslodavcima u sektoru,  Regionalni centri kompetentnosti  kao sustav dualnog obrazovanja dodatno će osnažiti interes za zanimanja u turizmu, i ugostiteljstvu,  osigurati više prakse učenicima i olakšati ulazak u svijet rada u kojem će se posebno cijeniti inovativnost i poduzetnički pristup, zaključuje se u priopćenju Ministarstva turizma. 


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Ministarstvo turizma Turizam Centri kompetencije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]