Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Velikogospojinski dani
  • 18.08.2016. 15:00

Poljo-fest biser Velikogospojinskih dana

Na Poljo-festu vas očekuje izložba poljoprivredne mehanizacije, semena, pesticida, izložba stoke. Na panelima će se govoriti o aktuelnim agroekonomskim temama. Moguća je i demonstracija pojedinih mašina u radu.

  • 303
  • 53
  • 0

"Stara stvar u Novom Bečeju, slava je za Gospojinu ..." peva Đorđe Balašević u pesmi "Sin jedinac". Velikogospojinski dani vremenom su postali brend Novog Bečeja, a to potvrđuju mnoge nagrade poput Bran Leader Award, Zlatna medalja za Gospojinu, Zlatna medalja manifestacionog turizma, kao i Zlatna medalja Novosadskog sajma za kvalitet. "Velikogospojinski dani-Gospojina 2016" će se i ove godine održati, u Novom Bečeju, od petka, 26. do nedelje 28. avgusta, sa bogatim kulturno-umetničim i poslovnim programom. Od mnogih sadržaja, koji čine mozaik ove manifestacija, najprestižnija je svakako "Poljo-fest" koji će ove godine biti održan 4. put.

Poljo-fest, sajam koji raste

Matija Kovač

Za sajmove, pa tako i za Poljo-fest karakteristične su izložbe: mehanizacije, semenske robe, sredstava za zaštitu bilja. Kako najavljuju organizatori, demonstracija rada mašina biće stvar dobre volje izlagača najsavremenije mehanizacije. Poljo-fest se ističe i stručnim panelima u kojima će učestvovati predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, instituta, kompanija, komora, savetodavnih službi. O temama na panelima kao i ostalim aspektima manifestacije više smo saznali od Matije Kovača, predsednika organizacionog odbora Poljo-festa.

"U petak, 26. avgusta, ćemo pričati o državnim podsticajima i strategiji države prema poljoprivredi. U subotu, 27. avgusta je stočarski dan, pa ćemo govoriti o ceni svinja i otkupu mleka, a u nedelju , 28. avgusta je ratarski dan, tako da će se pričati o skladištenju te robe. "Poljo-fest" se otvara, u petak, u 16 časova, a paneli sva tri dana počinju u 18 časova. Inače, bolest kvrgave kože goveda nas je omela da izložimo tu kategoriju domaćih životinja. Ali biće tu koze, ovce, živina i sitne životinje koje će svakako biti interesantni porodici s decom", kazao je Matija Kovač.

Velikogospojinski dani - za svakoga po nešto

I ove godine, pored pomenutog Poljofest-a prateće manifestacije će biti: Gospojinski kotlić, Etnobazar, Takmičenje tamburaških bandi, Revija paradnih zaprega, i za najmlađe "Avlija zabavlija".

Novica Blažin

Novica Blažin, predsednik Organizacionog odbora "Velikogospojinski dani-Gospojina 2016", najavio i najznačajnija dešavanja po danima.
"U petak, 26. avgusta, počinje "Poljo-fest", Gospojinski kotlić, Takmičenje tamburaških orkestara, kao i koncert grupe "Garavi Sokak". U subotu, 27. avgusta, na programu je godišnji susret Zavičajnog kluba u Glavaševoj kući, "Avlija zabavlija", "Etnobazar", "Poljo-fest", Velikogospojinska litija, Koncerti grupa "Zabranjeno pušenje" i "Prljavo kazalište". Završnog dana Velikogospojinskiih dana, u nedelju 28. avgusta, nastavljaju se manifestacije od prva dva dana uz Reviju paradnih zaprega, a na samom kraju programa posetioce očekuju koncerti grupe "Lexington Bend" i Saše Matića", rekao je Novica Blažin.

Veliki praznik

Velika Gospojina jedan je od najvećih hrišćanskih praznika. Uspenje Presvete Bogorodice ili Međudnevnica je uspomena je na smrt Bogorodice, a Srpska pravoslavna crkva i vernici ga slave 28. avgusta.


Foto prilog


Tagovi

Velikogospojinski dani Poljofest Matija Kovač Novica Blažin Novi Bečej


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]