AgroKlub.rs

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Pretraga - Prerada Mleka

Prerada Mleka

Pretraga članaka za ključne reči: prerada mleka. Rezultati su poređani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Koje su karakteristike i koristi kobiljeg mleka?

Konjarstvo
18.01.2016.

Koje su karakteristike i koristi kobiljeg mleka?

Smatra se da kobilje mleko ima optimalni odnos kazeina i proteina surutke, a u hemijskom sastavu i svarljivosti je veoma slično humanom mleku, te je veoma pogodno i za ishranu dece. Smatra se da kobilje mleko može da ublaži ili spreči mnoge bolesti, zatim da ojača imunitet i poveća vitalnost organizma. Kobilje mleko ima blagotvorni efekat u lečenju... Koje su karakteristike i koristi kobiljeg mleka?

Zadovoljne krave - više kvalitetnog mleka!

Čantavir
18.12.2017.

Zadovoljne krave - više kvalitetnog mleka!

Farmer Tamaš Balaš, iz Čantavira, odavno važi za uspešnog odgajivača goveda i proizvođača mleka, ali taj posao upotpunjuje i to što je bavljenje stočarstvom na njegovom gazdinstvu porodični posao sa dugom tradicijom. Tamaš ističe da poslove na porodičnoj farmi obavlja zajedno sa bratom, a njih dvojica su treća generacija proizvođača mleka u... Zadovoljne krave - više kvalitetnog mleka!

Kako smanjiti masnoću mleka kod mlečnih krava

Masnoća mleka
12.12.2017.

Kako smanjiti masnoću mleka kod mlečnih krava

Kravlje mleko se sastoji od 87% vode i 13% suve materije od koje, u proseku, oko 4,7% otpada na mast i ovaj postotak je u stalnoj varijaciji. U komercijalnim svrhama nakon obrade možemo naći nekoliko varijeteta mleka: punomasno (3-4% masti) poluobrano (s otprilike 1.5 - 1.8% masti) i obrano (oko 0.1% masti). Ne postoji jedinstvena formula po kojoj bi se... Kako smanjiti masnoću mleka kod mlečnih krava

Mini-mlekara od naredne školske godine

Poljoprivredna škola iz Požege "Ljubo Mićić" je za izradu projekta mini-mlekare utrošila 300.000 dinara. Ministarstvo privrede za ove namene je izdvojilo 2.000.000, a lokalna samouprava 2.900.000 dinara. Izgradnja mini mlekare odvijaće se u tri faze. Grubi građevinski radovi, koji su prva faza, već su u toku - počeli su 2. novembra. "Ukoliko... Mini-mlekara od naredne školske godine

Maovi: Svetli primeri mlekarske proizvodnje

Mlečno govedarstvo
27.11.2017.

Maovi: Svetli primeri mlekarske proizvodnje

Iako je svakim danom u Srbiji broj krava sve manji, u pocerskom selu Maovi, muznih grla ima sve više. Kako prenosi RTV, štale su pune goveda, u ambarima ima dovoljno hrane, a domaćini su puni optimizma i novih ideja. Svetlih primera povratka na selo i posvećivanja intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji sve je više. Farma se ne diže preko noći... Maovi: Svetli primeri mlekarske proizvodnje

Hrana koja menja boju i ukus mleka

Ishrana krava
19.11.2017.

Hrana koja menja boju i ukus mleka

Proizvodnja mleka, kao i njegov sastav, zavisi od: rase krava, faze laktacije, starosti grla, zdravstvenog i fiziološkog stanja grla, načina muže, ambijentalnih uslova, ali i kvaliteta hrane u toku laktacije. Jedinjenja koja učestvuju u stvaranju mleka su: laktoza, masti, proteini, mineralne materije i vitamini. Nepravilna ishrana grla odražava se na... Hrana koja menja boju i ukus mleka

Proizvodnja mleka na salašu

Govedarstvo
05.11.2017.

Proizvodnja mleka na salašu

Srđan Čobić se sa suprugom preselio na salaš nadomak Banatskog Monoštora i tu se bave ratarstvom i stočarstvom. Konkretnije rečeno, uljaricama i govedarstvom, koji su karakteristični za ovo područje. "Volim salaše i tamburaše, taj duh je u meni. Ekonomski deo me takođe vukao ovamo. Imamo pet jutara zemlje oko salaša, dva jutra naša i nešto... Proizvodnja mleka na salašu

Zašto opada lučenje mleka kod krmača?

Hipoglikemija
23.10.2017.

Zašto opada lučenje mleka kod krmača?

Lučenje mleka kod krmača, u normalnim uslovima, počinje neposredno pred ili tokom samog prašenja. Ponekad ono izostaje, ali se ne može se povezati sa strukturom, kvalitetom i količinom hrane. Ova pojava je rezultat hormonskog poremećaja, a oksitocin je hormon koji je rešenje za ovaj problem. Smanjena količina mleka Češće se javlja smanjena... Zašto opada lučenje mleka kod krmača?

Sir i kajmak ne menjaju cene

Prerada mleka
10.10.2017.

Sir i kajmak ne menjaju cene

Ljubica Obrović iz čačanskog sela Bečanj zajedno sa suprugom počela je da se bavi proizvodnjom mleka i sira i to silom prilika. Međutim, danas ne mogu da zamisle da se bave nečim drugim. Poslednje godine su veoma teške, prvenstveno jer cena stagnira. Međutim, izbora nema, kaže Ljubica. Cela njena porodica živi od govedarstva. "Imamo svojih pet... Sir i kajmak ne menjaju cene

Slatki sir menja navike

Prerada mleka
12.08.2017.

Slatki sir menja navike

Đurđinka Jovanov iz Kovilja napravila je revoluciju na tržištu sira! Uvela je ukuse koji su oduševili čak i skeptike. Osim slanog sira, pravi i nekoliko vrsta slatkog, za koji je i nagrađivana. Obogaćena porodična receptura Prerađuje maksimalno 120 litara mleka, jer toliko može sama da postigne. Suprug i tri sina pomažu i rade ostale poslove u... Slatki sir menja navike

Crveni holštajn za 9.000 litara mleka godišnje

Proizvodnja mleka
29.07.2017.

Crveni holštajn za 9.000 litara mleka godišnje

Željko Kovačević iz Bačkog Dobrog Polja uzgaja goveda rase crveni holštajn. Posvećen je proizvodnji mleka, a muška telad se eliminiše. Ženska ostaju u cilju poboljšanja produkcije i kvaliteta mleka. "Najvažniji su dobrobit životinja, ishrana i genetika. Više parametara mora da se uključi u celinu da bi ostvarili napredak. Kvalitet mleka zavisi... Crveni holštajn za 9.000 litara mleka godišnje

Mlekari traže novac do 10. avgusta

Mlekari iz Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine traže da im se do 10. avgusta isplate: premija za mleko za drugi kvartal, subvencije za genetsko unapređenje stočarstva, za gorivo i đubrivo i 10.000 dinara jednokratne pomoći svima koji imaju mlečna grla starija od 24 meseca. "Ako se bude oduglovačilo, sva dosadašnja ulaganja će otići u... Mlekari traže novac do 10. avgusta

Nakon mesa i mleka, pod nadzorom i tržište šećera

Tržište šećera
18.07.2017.

Nakon mesa i mleka, pod nadzorom i tržište šećera

Evropska unija pokrenula je i treći centar za posmatranje, ovaj put za tržišta šećera. Održan je i prvi sastanak stručnjaka za šećer i zvaničnika iz Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije. Šećer je najnoviji proizvod koji će imati koristi od ovog centra, nakon mleka i mesa, a uskoro će biti pokrenut i četvrti centar... Nakon mesa i mleka, pod nadzorom i tržište šećera

Razlika između pasterizovanog i sterilisanog mleka

Prerađeno mleko
16.07.2017.

Razlika između pasterizovanog i sterilisanog mleka

Sigurno su se mnogi od vas bar jednom zapitali, prilikom iščitavanja oznaka naziva na ambalaži mleka, šta u stvari to znači. Šta je pasterizovano sveže ili polutrajno mleko ? Homogenizovano sterilisano UHT trajno mleko? A zatim je verovatno usledila i dilema: šta je bolje, zdravije i koje mleko izabrati. Razlika je u termičkoj obradi Bez brige... Razlika između pasterizovanog i sterilisanog mleka

Mlekarska i ratarska proizvodnja u Čurugu

Stočarstvo
12.07.2017.

Mlekarska i ratarska proizvodnja u Čurugu

Ratarstvo i stočarstvo su čini se, kao i nekada, nerazdvojne grane bar kada je reč o poljoprivrednoj delatnosti u Vojvodini. Da je to tako potvrđuje i porodica Radišić, iz Čuruga, koja se pored te dve delatnosti bavi i proizvodnjom sira nadaleko čuvenog po kvalitetu. Međutim, prema rečima domaćina Petra Radišića, nosioca tog porodičnog... Mlekarska i ratarska proizvodnja u Čurugu

Niste zadovoljni sa gore prikazanim rezultatima? Pokušajte sa Google pretraživanjem!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretraživanja, a prema određenim ključnim rečima.

Poljoprivredni oglasnik - Prerada Mleka

Nema rezultata.