Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 30.05.2018. 12:00

Asortiman Mljekare Veronika u Zagorje donio još jedno priznanje za kvalitetu

Sirutka s okusom manga i marelice kao i sir s tartufima Mini mljekare Veronika iz Desinića na Novosadskom sajmu ocijenjeni su maksimalnim brojem bodova.

Foto: Novosadski sajam/Agroklub ilustracija
  • 3.111
  • 514
  • 0

S ovogodišnjeg sajma u Novom Sadu u Hrvatsku su stigla 4 priznanja, a koje su ponijele 3 različite tvrtke. Već smo pisali kako je Agroklub dobio nagradu za medijski doprinos, a Mate Mrakovčić je u svojoj vinariji na Krku spremio čak dva ovogodišnja visoka priznanja Novosadskog sajma.

Četvrti pehar svoje je mjesto našao u prostorijama mljekare s krajnjeg sjeverozapada Hrvatske - točnije u mjestu Desinić. Ovaj kraj poznat je po dvorcu Veliki Tabor i legendi o Veroniki Desinićkoj po kojoj je ova mljekara i dobila ime. 

Veliki šampionski pehar za kvalitetu asortimana mliječnih proizvoda

Respektabilni ocjenjivački žiri poljoprivrednog sajma u Novom Sadu dodijelio im je ovoga mjeseca Veliki šampionski pehar za kvalitetu asortimana mliječnih proizvoda u kojemu su bili ocjenjivani maslac, kiselo vrhnje, sirutke kao i sirevi - polutvrdi i svježi. Zanimljivo je kako je njihova sirutka mango-marelica osvojila maksimalnih 100 bodova baš kao i Sir s tartufima, a u istoj kategoriji najbolje ocijenjenih proizvoda nalazi se i maslac iz njihove proizvodnje.

Nisu to prva priznanja za proizvode Mini mljekare Veronika, jer su njihovi proizvodi odnosili odličja za kvalitetu i s drugih značajnijih regionalnih gospodarskih priredbi. 

U svečanosti dodjele priznanja nagrade su uručili Đuro Brunet iz Privredne komore Srbije i Boris Nadlukač izvršni direktor za sajamsku djelatnost Novosadskog sajma. U ime mljekare Veronika nagradu je primila Jelena Šurbek, voditeljica razvojnih i promotivnih aktivnosti tvrtke koja je tim povodom izjavila:

"Od 2010. godine se prijavljujemo na ocjenjivanje kvalitete na sajmu u Novom Sadu, kao i na neka druga ocjenjivanja. Osim naših kupaca, koji su nam najvažniji pokazatelj kvalitete, drago nam je dobiti povratnu informaciju i od stručnog žirija. Svi smo jako ponosni na priznanje Šampion kvalitete koju smo osvojili za našu lepezu mliječnih proizvoda te nam je to poticaj da budemo još bolji i svakodnevno se trudimo i dalje!" 

20 godina, 150 radnika, 20.000 litara dnevno

Na tržištu su prisutni gotovo dva desetljeća, a kuriozitet je kako su oni danas jedina mljekara na prostoru Krapinsko-zagorske županije. U nazivu imaju riječ 'mini', međutim za domaće okvire nije to mala tvrtka. Zapošljavaju 150 radnika i svakodnevno prerade 20.000 litara mlijeka s brojnih farmi, a Jelena nam otkriva i detalje o sirovini i kooperantima:

"Trenutno imamo otprilike 180 kooperanata iz Krapinsko-zagorske županije, nekoliko iz Bjelovarsko-bilogorske te nekoliko iz Krašića. U početku smo surađivali s 500-tinjak kooperanata koji su svi bili s područja Krapinsko zagorske županije no s godinama se situacija znatno promijenila. Želimo istaknuti da mi zaista prerađujemo isključivo hrvatsko domaće mlijeko. Odnos s našim kooperantima održavamo time što jednostavno postoji obostrano ispunjavanje obaveza, što je važno i za nas i za njih. Jedni bez drugih ne možemo."

Posebnu težinu ima i činjenica da su svoj brend etablirali u teškim vremenima za ovu industriju, a kako bi on osigurao i bolju budućnost, prije nekoliko godina izgradili su i moderni proizvodni pogon te je time završili višegodišnji ciklus investicija u tehnologiju prerade mlijeka. Iz mljekare poručuju kako im je svakodnevni, a i budući cilj, zadržati postojeću kvalitetu, uz razvoj novih proizvoda, jer jedino na tako mogu opstati na tržištu.


Fotoprilog


Tagovi

Mljekara Novosadski sajam Desinić Zagorje Jelena Šurbek Pehar


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)