Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Damir Rukovanjski
  • 21.12.2015. 13:30

Tko je sljedeći ministar poljoprivrede?

Najgore je, prema mišljenju mnogih, što Jakovina i ekipa i dalje rade to što rade hrvatskoj poljoprivedi te svaki novi dan donosi ogromne gubitke. Tko je idući, ubrzo će se otkriti. Ali nema smisla da se imena drže u tajnosti.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
  • 1.284
  • 191
  • 0

Ostavio nas Božo Petrov u nedoumici. Možda se to nama čini, ali problemi poljoprivrednika, proizvodnje hrane, sela, ruralne sredine ne mogu se ostaviti bez plana. Uopće ne znamo tko je u igri. Kada je u pitanju Most, pretpostavljamo da je kandidat za mjesto Ministra poljoprivrede Miroslav Kovač, u posljednje vrijeme najagilniji član Udruge Život. No, je li uistinu i kandidat za ministra, ne znamo, a ne znamo u tim čudnim pregovorima i kojoj bi stranci pripao taj resor.

Iz nekih izvora saznajemo i da bi Ružica Vukovac, načelnica općine Velika Kopanica bila na toj poziciji ako bi pregovori doveli do toga da uopće selo i poljoprivreda pripadne ekipi Bože Petrova. Što je s SDP-om? Jedni izvori nam kažu da su od toga u potpunosti digli ruke, i da cijela ekipa Tihomira Jakovine ide u ropotarnicu povijesti, što se tiče visoke hrvatske poljoprivredne politike.

Svatko ima svoju ideju o ministru

No, mnogi su od njih i bez Jakovine bili i ostali u sustavu Ministarstva poljoprivrede koji je toliko velik, trom i raspršen na brojne agencije, uprave i slično da se može svatko negdje sakriti i da tamo bude spavač. Tako vjeruju da za sve negdje ima nekoga mjesta. A Jakovina? On bi ostao u Saboru. Drugi pak izvor nam tvrdi da Milanović nema snage Glavašu reći da njegov uvjet, a to je Ministarstvo poljoprivrede, pada u vodu. A to znači da bi SDP i dalje mogao inzistirati da Željko Kraljičak bude taj naš Ministar za kojega mnogi smatraju da bi i inače bio najbolje rješenje.

Kraljičak, Zmaić, Majdak, Kovač, ili Vukovac? Tko je idući?

Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska seljačka stranka i ostali u ekipi Domoljubne koalicije imaju ideju da imamo i Ministra poljoprivrede i Ministra ruralnog razvoja. Tugomir Majdak i Krunoslav Zmaić su imena koja se stalno vrte. Jedni mi tvrde da je Majdak taj, a drugi da je Zmaić. Odnosno da uvijek onaj drugi treba držati Ministarstvo Ruralnog razvoja. Tugomir Majdak i radio je do sada u Ministarstvu poljoprivrede te u jednoj agenciji u Virovitičko-podravskoj županiji. Zmaić je prodekan za nastavu osječkog Poljoprivrednog fakulteta.

Za nadati se je da ćemo saznati uskoro, a tko ima kakav plan, to vjerojatno više nema nikakve veze. Možemo slobodno reći da su svi odlčni, i da nismo vidjeli bolje, ali nažalost netko od njih neće uspjeti. A možda ni jedan, jer kada je u pitanju Petrov, vidi se da se nikada ne zna do kraja.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL


Tagovi

Jakovina Zmaić Kovač Život Poljoprivreda Agrar Vukovac Kraljičak Ministar Izbori 2015


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.