Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 07.04.2014. 18:30

Tvrtka Šafram započela radove na novoj proizvodnoj hali

Vodeći domaći proizvođači začina ponovno proširuju proizvodnju zahvaljujući novcu iz EU fondova. Tvrtka Šafram započela radove na novoj proizvodnoj hali vrijednoj 1.5 milijuna kuna

Foto: Ivan Šemper
  • 305
  • 27
  • 0

U ponedjeljak, 7. travnja, svečano su otvoreni radovi na izgradnji nove proizvodne hale tvrtke Šafram d.o.o. iz Turanovca kod Virovitice. Tvrtka Šafram je za dogradnju proizvodno poslovne hale sa hladnjačom, nabavu paletnih skladišnih regala i viličara, otvorenog prije mjesec dana, povukla 1,5 milijuna kuna iz pretpristupnog programa EU IPARD - mjera 103. Ovom investicijom planira se povećati proizvodnja i plasman robe na domaće, ali i inozemna tržišta.

Otvorenje proizvodne hale tvrtke Šafram

Svečanom otvorenju radova, uz župana Tomislava Tolušića, nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. Poduzeće Šafram danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu, općine Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Svečano otvorenje radova

Projektnu prijavu radila je VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. je ovo već drugi projekt financiran iz IPARD programa. "Dokumentacija nije bila prekomplicirana jer smo je realizirali u suradnji s Vidrom čiji su nam konzultanti uvelike pomogli jer nismo znali što nas sve čeka", ističe. "S obzirom na dosadašnje iskustvo, opet bismo krenuli u projekt za dobivanje novca iz fondova EU. U takav projekt nemoguće je ući bez upornosti i strpljivosti", zaključuje vlasnik Šafranko Salihčehajić. „Ovim projektom upravo pokazujemo kako i jedna mala županija po broju stanovnika, ima veliko iskustvo u korištenju EU fondova i može privući i investitore te ovo i pokazatelj kako će stvari ovdje funkcionirati u budućnosti.

Ovo je već drugi projekt financiran iz IPARD-a

Očekujem da ćemo u idućih pet godina, kompletno i na bolje promijeniti sliku kada govorimo o stanju i razvoju naše županije te da će u ovu županiju doći doslovce stotine milijuna eura. Znanje imamo, iskustvo imamo, imamo spremne projekte, imamo ljude koji to sve mogu provesti u djelo“, rekao je župan Tomislav Tolušić.

Ovo je već druga po redu investicija koju je tvrtke Šafram prijavila na natječaj programa IPARD i dobila bespovratna sredstva i to uz pomoć Razvojne agencije VIDRA. Posebno smo ponosni što imamo priliku biti tehnička pomoć kako u pripremi tako i u provedbi investicija tvrtke Šafram kojom se, između ostaloga, osiguravaju i nova radna mjesta za stanovnike Virovitičko-podravske županije.”, naglasila je ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Natalija Havidić.

Tekst/Foto: Ivan Šemper


Tagovi

Šafram začini Šafranko Salihčehajić VIDRA Natalija Havidić Zdravko Dijaković Dražen Kurečić Ana-Marija Petin Ivica Kirin Đuro Bukvić Tomislav Tolušić IPARD Proizvodna hala Prerada paprike

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]